Citroen AX

Ik ben even na het halen van mijn rijbewijs begonnen met een Citroen AX. Ik woonde toen in Noordhorn en moest elke dag op de fiets naar Groningen naar mijn werk. Nu is dat wel te doen (ongeveer 10km), maar als het weer wat minder is is een dakje boven je hoofd toch wel fijn. De AX was een prima wagentje en ook redelijk rap, ondanks zijn 1 liter motor. Hij woog maar 649 kilo!

Ik ben met hem ook op plaatsen geweest waar nooit eerder een auto geweest is. 🙂 Je hebt langs het van Starkenborghkanaal in Groningen namelijk een stukje onverhard waar paaltjes voor staan, omdat het niet de bedoeling is dat je daar met de auto komt. Mijn AX paste echter precies tussen die paaltjes door. Vandaar dat ik die route ook de AX route ben gaan noemen. Nadat ik met de AX een kapotte kopakking kreeg (wel gaaf trouwens, al die witte rook achter de auto aan) heb ik hem weggedaan. Ik had de auto nog wel even laten repareren, maar daarna is hij snel weggegaan.

ax1

ax2

ax31

Ik heb niet veel aan deze auto aangepast. Hij heeft alleen onbewust striping aan 1 kant gekregen doordat ik bij het achteruit rijden te dicht langs een metalen brievenbus ben gereden. Ik heb de auto ook inclusief deze extra aanpassing ingeruild en er alsnog een mooi prijsje voor gekregen.