Sacremento & San Francisco

De 1 na laatste dag in Amerika. De vakantie gaat veel te snel voorbij. Maar aan 1 kant is dat goed, want dan heb ik me niet verveeld. 🙂
Vandaag onderweg naar de laatste stop San Francisco, maar voor we daar zijn nog een tussenstop in het wijngebied van Californië en Sacremento, de hoofdstad van Californië. In Sacremento hebben we het stadhuis bezocht wat bijna een kopie is van het witte huis in Washington. Met zijn antenne op het dak is hij ook net ietsje hoger. Alles voor de records niet waar? We hebben in het stadhuis nog een kleine rondleiding gehad. Daar hangen ook de portretten van alle goveneurs die Californië in de jaren gehad heeft, zoals Arnold Schwarzenegger en Ronald Reagan. Na het bezoek zijn we doorgereden naar Old Sacremento. Dit stukje van de stad is helemaal gerestaureerd en de originele houten stoepen zijn teruggebracht.

_DSC3198

_DSC3210

_DSC3244

_DSC3249

_DSC3253

_DSC3266

_DSC3269

_DSC3270

_DSC3275

_DSC3280

Daarna weer de bus in en op weg naar “the final stop”, San Francisco. Vlak voor de stad zijn we gestopt bij de Golden Gate brug om deze te voet over te steken. Wat een wind! Dit was een wandeltochtje van ongeveer 3 km. Prima te doen bij het mooie weer. Verder ging de rit naar Twin Peaks vanwaar je een mooi uitzicht had over de stad. Dit stond eigenlijk morgen op het programma, maar het zou die dag bewolkt zijn, dus vandaar deze wijziging in het programma. Inmiddels was de inwendige mens ook hard toe aan een goede maaltijd. Dus weer de bus in op weg naar Fishermans Warf waar we ons Fox diner hebben gehad. En dat was heeeerlijk. Omdat dit de laatste dag in onze tourbus was hebben we ook afscheid genomen van onze fantastische chauffeuse: Sandra. Met haar en de bus hebben we zo’n 4000 km afgelegd. Sandra bedankt! Na het eten vlug weer met de bus naar het hotel en lekker gaan slapen. Op naar dag 2 in SF.

_DSC3309

_DSC3328

_DSC3354

_DSC3380

_DSC3398

_DSC3412

San Francisco
All the good things come to an end. Zo ook aan deze vakantie. Op het moment van typen ben ik al weer thuis. In ons koude kikkerlandje. Ik verlang nu al terug. Het klimaat aan deze kant van Amerika is heerlijk. Ik heb me tijdens de reis vaak genoeg ingebeeld dat ik er zou wonen. Dat zou me prima lukken. Niet in 1 van de steden, maar op het platteland of in 1 van de kleinere dorpjes. In ieder geval weet ik zeker dat ik nog een keer terug wil. Het is me zeer goed bevallen. Ook de groep singles waarmee ik op reis was. Het was een leuke en gevarieerde groep met veel verschillende persoonlijkheden. Dat is ook altijd maar weer afwachten.

Goed, de laatste dag, San Fransisco. We begonnen ’s ochtends vroeg met de stadstour. Het was, zoals voorspeld, helaas bewolkt. We hebben een rondje langs het stadhuis, een mooie kerk en Chinatown gemaakt waarna we op Fishermans Warf eruit gezet zijn. Dit was echt de laatse rit van Sandra. Hierna zijn we gesplitst en ben ik met een paar anderen van de groep de zeeleeuwen en Lombard Street gaan bekijken. Daarna snel terug naar Pier 33 voor het vertrek van de boot naar Alcatraz. Op Alcatraz zijn we de audiotour gaan doen, maar daar waren we snel klaar mee omdat deze er traag ging. Dus maar een beetje op eigen houtje door Alcatraz gelopen. Vervolgens weer de boot terug en daarna ben ik mee twee dames van de groep op de kabeltram naar Market Street gegaan. Market Street is de grote winkelstraat in San Fransisco. Hier hebben we een hapje gegeten en nog een beetje rond gelopen. Daarna was het tijd om met de BART terug te gaan naar het hotel. De dag erop heb ik lekker uitgeslapen en om tien voor twee lokale tijd op het vliegtuig gestapt richting huis.

_DSC3444

_DSC3462

_DSC3464

_DSC3480

_DSC3498

_DSC3506

_DSC3511

_DSC3518

_DSC3522

_DSC3524

_DSC3526

_DSC3531

_DSC3533

_DSC3540

_DSC3549

_DSC3554

_DSC3561

_DSC3606

_DSC3620