Los Angeles & Santa Monica

Eindelijk een hotel met wifi! Ik kan best zonder, maar om het thuisfront wat op de hoogte te kunnen houden is wifi wel handig. Dus de eerste update na dag 3. Daar gaan we…

De vlucht sla ik maar over, want 11 uur vliegen is best lang. En alles ging zonder problemen, dus direct maar door naar de landing op LA. Pas daar heb ik ook onze groep ontmoet. Weer een leuke groep. Ik kan me haast ook niet voorstellen dat dat niet het geval is bij Fox. De jongste is net 21 en de oudste 58. We zijn met 1 persoon te weinig naar het eerste hotel gegaan. Later bleek dat hij niet goed aan kon geven in welk hotel hij verblijven zou, dus werd hij apart genomen en nadat hij de hotellijst had laten zien mocht hij toch verder. Toen hadden wij inmiddels al twee uur staan wachten en waren we alvast naar het hotel gegaan. Dit hotel zit niet in LA zelf, maar in Long Beach. Een voorstad van LA. Het is een oud schip genaamd de Queen Mary. Het leek een exacte kopie van de Titanic. Ook de inrichting is in stijl gehouden en doet soms wat oud en antiek aan. Dat hadden ze beter kunnen restaureren. Wandjes in de hotelkamers waren niet nodig geweest, want je kreeg alles mee zo dun waren ze.

_DSC1756

Op de aankomst dag zelf nog even Long Beach in geweest met de groep voor een hapje eten. Er reed een gratis bus tussen Long Beach en de Queen Mary. Het eten was prima. Wel in echte oversized Amerikaanse porties en gratis refills van je drinken.

Dag 2 stond een tour door LA op het programma. Voor dat je daar bent vanuit Long Beach ben je alweer anderhalf uur verder. We hebben veel dingen gezien en zijn gestopt bij de Disney Hall voor een fotomomentje. Daarna vlug weer verder naar de sterrenwacht op een heuvel waarvandaan je de Hollywood letters mooi kon zien en een prachtig uitzicht had over de stad. Via Beverly Hills zijn we naar het Hard Rock café gereden voor de welkomst lunch. In de straat waar het Hard Rock café zit liggen ook de bekende sterren in de stoep en voor de Dolby Cinema liggen de betonnen platen met handafdrukken. Het is een erg drukke straat met allemaal uitgedoste personen waar je mee (tegen betaling) op de foto kunt.

._DSC1776

_DSC1783

_DSC1794

_DSC1828

Na de lunch zijn we in de bus naar Santa Monica gestapt. Waar het in LA echt warm was stond in Santa Monica een heerlijk briesje vanuit zee. Das was prima toeven. Nog even de pier op geweest naar het einde van Route 66 en via het strand onder de pier door terug. Op het strand is de Baywatch serie opgenomen. Ook zijn we nog even door de winkelstraat gesjokt. Daarna terug naar de bus en naar het hotel. Toen de bus net wegreed werd ze gesneden door een auto die de spiegel raakte. De beste man stopte en de dames van het reisgezelschap herkenden er een bekend acteur in. Het bleek Luke Wilson te zijn. Dus toch nog een celebrity tegengekomen.

_DSC1810

_DSC1830

_DSC1841