Biografie

Ahum… ik zal eens een poging wagen een stukje over mezelf te schrijven. Tja, dat hoort nou eenmaal op een eigen site, niet? Maar je kunt verder klikken als je het niets vind. Goed. Ik ben geboren in Lutjegast op 27 juli 1980, dus reken maar uit hoe jong ik ben. 🙂 We waren thuis met z’n vijven, ik heb nog een jongere broer en zus. Nadat mijn broertje geboren was zijn we naar Grijpskerk verhuist. Daar heb ik al met al een jaar of 12 gewoond. Eerst in een schitterend jaren ’30 huis, daarna in een nieuwbouwhuis. Ik zal je niet vermoeien met alle avonturen die ik daar beleeft heb, want dan krijg ik wel een boek vol.

Toch eentje dan… Vooral in de nieuwbouw van Grijpskerk wonen was leuk. Een beetje rondhangen in de aanbouw zijnde huizen. Daar was ook veel materiaal te vinden om een hut te bouwen. Maar het leuke van zo’n nieuw huis was toch ook wel op het dak klimmen. Als het dak en de panlatten er eenmaal opzitten loop je zo omhoog naar de nok van het dak. Daar heb je een heerlijk uitzicht. Wel verbazingwekkend dat niemand zich ook afgevraagd heeft wat een jongetje van 14 daar op het dak van een huis deed. 🙂 Ik ben ik mijn struintochten door de huizen maar 1 keer weggestuurd.

Na Grijpskerk heb ik bijna 8 jaar in Noordhorn gewoond en in 2007 heb ik mijn eigen stekkie gekocht in Kommerzijl. Dat geeft een goed gevoel, een eigen huis. Mijn droomhuisje is het nog niet, daar ben ik nog naar op zoek. Mocht je iets te koop hebben; ik zoek een vrijstaande jaren ’30 woning op het Groninger platteland of op een waddeneiland, bij voorkeur Texel. Jaren ’30 hoeft niet perse trouwens, als het maar wel vrijstaand is met vrij uitzicht aan zoveel mogelijk kanten van het huis.

In mijn vrije tijd mag ik graag een beetje in en om het huis rondhangen. Lekker niks doen. Ik hoef niet zo nodig ergens heen. Ik mag ook graag fietsen en aan m’n auto knutselen. Naja, noem het maar opleuken. Hoewel er tegenwoordig meer tijd en geld in een eigen huis gaat zitten. Dus wat betreft de auto blijft het voornamelijk bij poetsen en wassen. Verder heb ik nog twee katten die ook aandacht opeissen. Het zijn inmiddels al wel de derde en vierde kat die ik heb. Het zijn een broer en zus. De eerste kat is overreden en de tweede was ziek. Ook mag ik graag series volgen. De series die ik inmiddels volg of gevolgd heb zijn: LOST, CSI NY, Fringe, Warehouse 13 en The Big Bang Theory.

Het lijstje wisselt van tijd tot tijd, maar ik vind scifi series met een vleugje mysterie en comedy series leuk. Zo volg ik Better Off Ted en Two and a half man bijvoorbeeld ook.

Het reisvirus heeft me ook aangestoken nadat ik min of meer in een opwelling de reis naar New York en IJsland geboekt had. Ik had de vakantie al geboekt voordat ik vrij gevraagd had op mijn werk. Ik wil echt meer van de wereld gaan zien en ook zeker nog weer een keer terug naar New York. Dat is een geweldige stad! De mensen zijn er ook erg behulpzaam en vriendelijk. Zodra ik weer eens een tripje gemaakt heb kun je het reisverslag hier op de site lezen. Maar naar Amerika ga ik zeker nog een keer, dat staat vast.

Als laatste zal ik nog uitleggen waar de naam Rimave vandaan komt. Ik heb een tijdje liquid-orange als nickname gehad op internet, maar ik wilde toch een nickname met betekenis, want naast sinaasappelsap heeft liquid-orange geen enkele betekenis. Rimave wel. Zo staat het eerste stukje, Ri, voor Richard en dat is dan weer mijn voornaam. Het tweede stukje, mave, betekend buik in het Noors. Mijn achternaam is Buikema, dus vandaar. Samengevoegd krijg je dan dus Rimave.