Fotogear

fotogear

Tegenwoordig fotografeer ik met de bovenstaande set. De set bestaat uit (van links naar rechts):

– Sony NEX 55-210 F4.5-6.3 (SOSEL55210) met zonnekap.
– Sony α6000 camera met daarop de Sony 16-50mm F 3.5-5.6 (SELP1650).
– 2 extra accu’s
– remote
– Crumpler Jackpack Photo 1500.

En dan nog even een stukje historie…. Ik ben ook begonnen met de Canon Powershot reeks om foto’s te maken. Mijn eerste camera was de Powershot A40.

Canon_Powershot_A40
Het cameraatje had 2.0 Megapixel en was de beste in zijn soort toendertijd. Ik heb hem voor ongeveer 400 euro gekocht en later weer voor maar 100 euro verkocht. Dat was een mooi klein handzaam cameraatje.

canon_powershot_S2_IS
Daarna ben ik overgegaan naar de Powershot S2i, omdat ik meer zoom wilde i.p.v. de 3x die de A40 had. De S2i had 12x zoom. Een stuk meer dus. Heel erg handig.

Maar ja, je wilt meer. Dus op zoek naar een andere camera, maar ook mede omdat de Powershot S2i wel erg veel baterijen vrat. Dus toen heb ik de Nikon D40 gekocht.

nikon_d40
Deze kan heel lang met de baterij. Ik heb de hele vakantie van IJsland en NY kunnen plaatjes kunnen schieten (ongeveer 1000 stuks) op 1 acculading. Nu wil ik alleen nog een andere lens erbij zodat ik ook kan zoomen. Een Nikkor lens of een Tamron van 18-250 of 18-200, maar misschien ook wel een 55-200 lens. Ik heb er nu alleen een standaard 18-55 lens.

Ook de Nikon D40 is al weer verleden tijd. Ik wilde toch liever een camera hebben die compacter is. Tijdens de NY/IJsland vakantie heb ik ervaren dat een dslr niet handig is wanneer je op de fiets in NY zit en je snel een kiekje wilt maken. Daarom is de D40 inmiddels verkocht en heb ik een nieuwe camera gekocht.

hx5v
De Sony Cybershot DSC-HX5V. Een prima compacte camera met 10x zoom en gps aan boord. Da’s ook handig. Zodoende hoef ik niet de locaties van alle foto’s met de hand aan te passen in Picasa.

nex5a
Inmiddels is de Cybershot ook alweer verleden tijd en heb ik nu een Sony Nex5 met een 16-50 mm lens en een 55-210 mm zoomlens.

De Nex5 is verkocht en vervangen door een Nex6. De twee lenzen die ik al had heb ik nog steeds. De Nex6 heeft toch wat extra’s bovenop de Nex5 waardoor ik besloten heb deze aan te schaffen. Zo heeft de Nex6 een beter lokatie van de video knop waardoor je hem niet meer onbedoeld in kunt drukken. De body is ietsje groter waardoor hij beter vast te houden is, maar dat komt ook deels door de gebruikte materialen. De nex6 voelt net wat solider aan. Verder heeft hij wifi, apps en een optische zoeker (oled). Ook heel belangrijk, hij heeft een keuzewieltje bovenop. Bij de Nex5 moest je het menu induiken om een andere keuze te maken en last but not least heeft hij een ingebouwde flitser die flexibel is. Hierdoor kun je hem omhoog of helemaal naar achteren halen wat veel mooiere foto’s geeft bij weinig licht dan een flitser die naar voren gericht is. Klein nadeeltje aan al deze extra opties is dat hij iets minder foto’s kan maken op 1 acculading; 60 foto’s minder.