Nieuwe Sony NEX lensjes

Via eBay heb ik twee nieuwe lenzen voor m’n Sony NEX-5 gekocht. Ik had al een pancake (16 mm) lens welke bij de camera zat en had er via eBay al een 18-55 mm lens bij gekocht. Toen kwam Sony met een nieuwe lens, de compacte 16-50 lens (op deze foto de rechterlens). Deze is half zo klein als de 18-55 lens. Ik had een beetje spijt van de aankoop van de 18-55 lens en wilde deze nieuwe lens graag hebben. Dezelfde verkoper als waar ik de 18-55 lens gekocht had had deze 16-50 lens ook te koop. En goedkoper dan in Nederland! Sterker nog, in Nederland komt deze lens pas halverwege Januari te koop.

Dus de lens besteld, samen met een 55-210 mm lens. Deze stond ook al een tijdje op mijn lijstje. Al met al duurde het wel erg lang voor de lenzen binnenkwamen en via track en trace was te zien dat ze al wel in Nederland waren, maar nog bij de douane lagen. Als dat zo lang duurt weet ik al wel genoeg; dat wordt dokken! En dat klopte inderdaad. De postbode stond vrijdag voor de deur en wilde afgerond 30 euro van me hebben wegens invoerrechten. Ik heb nooit cash in huis, dus heb een traantje weggepinkt en de postbode met mijn pakketje weer moeten laten gaan. Zijn bus wassen in plaats van het betalen van de invoerrechten werdt helaas ook niet door hem geaccepteerd. Zaterdagmiddag ging de bel weer. Een andere postbode, maar met een bekend doosje onder z’n arm. Gauw de 30 euro afgerekend, een kriebel gezet en de lenzen een warm welkom gegeven.

De nieuwe 16-50 lens is een lief klein lensje, maar met grootse prestaties. Hij is een stuk lichter en kleiner dan de 18-55 lens. Ik vind de NEX met deze nieuwe lens een stuk handelbaarder en compacter. Ook is de elektronische zoom een leuke toevoeging, maar ik hoop niet dat dit al teveel ten koste van de batterijduur gaat. We zullen het zien. Ik heb 3 accu’s bij de camera, dat moet genoeg zijn lijkt me. De zoom ring voor op de lens werkt erg makkelijk in vergelijking met de 18-55 lens. Door een handicap aan mijn linkerhand vind ik het wel fijn dat dat zo makkelijk gaat.

De andere lens die in het pakketje zat is een 55-210 lens. Dit is een behoorlijke lens, maar toch ook redelijk soepel te bedienen. Vandaag ook maar de Crumpler Jackpack 1500 besteld. Alles moet natuurlijk wel goed beschermd blijven.