En toen deed hij het (bijna) niet meer

Volgens mij zou ik hier ook een beetje de voortgang van mijn Qwic neerzetten. Mja, er is weinig nieuws. Hij staat bij de dealer. De fiets vertoonde wat rare nukken. De motor viel zomaar uit en de batterij knipperde altijd op 1 streepje ook al was de accu helemaal vol. Hij stond al bijna een week geparkeerd bij de dealer, dus vandaag maar eens wezen vragen. Het bleek dat er twee magneetjes in de motor los zaten. Deze zijn weer vastgezet, maar het wegvallen tijdens het rijden is een ander verhaal. De accu is waarschijnlijk stuk. Ik heb de monteur al even aangegeven dat als er een nieuwe accu in moet ik ook wel graag een zwaardere accu wil. Daar kan ik meer kilometers op maken. Nu moet ik er zuinig op zijn en gebruik ik de accu alleen als het erg nodig is, dus ik red me er wel mee an sich.

Afzien hoeft niet trouwens. Ik heb een mooie roze leenfiets mee. Een Batavus. Ben blij dat ik van dat merk geen electrische fiets gekocht heb. Die Batavus electrische fietsen fietsen echt beroerd. Je voelt heel duidelijk de motor tegenhouden als je harder dan 25 km fietst en bovendien geeft de motor de kracht niet geleidelijk af maar met hoten en stoten. Toch ben ik blij dat ik een leenfiets mee kon krijgen. Ik gebruik hem toch iedere dag.