Mosterd

De Qwic heeft inmiddels al bijna 500 km op de teller staan. Het blijft een superfiets!
Het fietsen gaat me nu ook een stuk makkelijker af. Even naar bijvoorbeeld Zuidhorn of Zoutkamp fietsen is nu zo gepiept, want als je even last hebt van tegenwind dan gooi je de trapondersteuning erin. Ik had er ook fietstassen op zitten, maar die zijn er alweer vanaf. Vond ik achteraf toch niet handig. Er komt nu een houten kratje op de voorkant. Sowieso is zo’n voordrager reuze handig!

Er is nog meer gebeurd de laaste tijd. Zo is Sjimmie onder het mes geweest. Ze begon ineens overal in huis te plassen. Na onderzoek door de dierenarts bleek dat ze oxalaatstenen had. Deze zijn operatief verwijderd. Gelukkig is alles nu weer in orde met haar. Ben ik wel blij om, het geeft zoveel elende als een poes overal in huis plast, waaronder ook tegen m’n nieuwe bank. Ik ga ze nu ook beter voer geven in plaats van het goedkoopste voer van de Tuinland. Het is niet zeker dat ze daar die stenen van gekregen heeft, maar de kans is wel groot dat het daar aan gelegen heeft. Sjimmie moet sowieso voer met meer vlees hebben en veel drinken om herhaling van deze oxalaatstenen te voorkomen.

Verder ben ik nog wat aan het herinrichten geweest. De muur in de woonkamer is nu voorzien van een zomerse mosterdkleur. Dat stond al langer op de planning, maar nu heb ik het ook daadwerkelijk uitgevoerd. En het past prima bij de bruine bank, bovendien komt het schilderij boven de bank ook beter uit met deze kleur op de wand. De bedoeling is nog om in de eetkamer een fotobehang op te hangen van New York. Deze muur is nu nog rood en dat vloekt enigzins met de nieuwe mosterdkleur in de woonkamer.