Nieuwe fiets.

Sinds vorige week zaterdag ben ik in het bezit van een nieuwe fiets. Niet zo maar 1, nee een e-bike. Ok, kom maar met de vooroordelen… Nu is dit geen duizend-in-een-dozijn e-bike, maar een urban e-bike.
Vroeger heette dat een transportfiets, maar tegenwoordig noemen we het een Urban bike. Het is dus een fiets met een transportrek voorop en vierkante dikke buizen. De fiets is van het merk Qwic. Dit is een klein bedrijfje in Amsterdam wat begonnen is met het maken van elektrische scooters en later ook e-bikes.
Voordat ik bij deze fiets uitkwam heb ik alweer tot vervelens toe reviews gelezen en allerhande
informatie verzameld over e-bikes. Daarbij komt ook gelijk het nadeel van het internet om de
hoek kijken; er staat teveel informatie op.

Maar om terug te komen op de Qwic Urban (want zo heet ie)… Ik wilde een e-bike die er hip uitziet en toch ook lekker fietst zonder de ondersteuning. Daarom kwam ik bij de Qwic Urban uit. Toen was het zoeken naar de beste prijs. Die was snel gevonden, alleen niet echt in de buurt. Testrijden op de fiets ging dan ook lastig worden. Na wat verder zoeken kwam ik bij een dealer in Leeuwarden uit. De eerstvolgende lunchpauze ben ik er naar toe gegaan en heb de Qwic even uit geprobeert. Hij fietste heerlijk en het beste nieuws moest nog komen. Deze dealer bood dezelfde fiets aan voor dezelfde prijs als die dealer die veel verder weg zat. Prima! Dus de volgende dag terug gegaan naar de dealer in Leeuwarden en de zaterdag erop de fiets opgehaald. Dat was vorige week zaterdag.

Ik ben nu een week en bijna 100 kilometer verder. Gisteren heb ik het grootste rondje tot nu toe gefietst: 22 kilometer. Dat ging prima. Ik fiets dat in een uurtje, want desondanks dat het een e-bike is moet je nog steeds zelf trappen. Gemiddeld fiets je dan 20 km/u. Ik heb er al wel 37 km/u mee gefietst, maar dan
staat alles op de zwaarste stand en dat is geen 20 km vol te houden. Het volgende doel is een dagje met de fiets naar Schiermonnikoog en dat uiteraard op de fiets vertrekken vanaf huis. Naar de boot is ook 22 kilometer, dus dat moet te doen zijn!