Huis (was) te koop.

Zo staat je droomhuisje te koop en zo is hij weg. Ik fiets wel eens langs deze woning en heb altijd al geroepen ‘als die ooit te koop komt te staan..’ En toen was daar ineens het moment dat hij te koop stond. De keuze om mijn huidige woning te koop te zetten was niet zo moeilijk. Helaas had alleen het droomhuisje al een ‘verkoopvoorsprong’ van een week en is de markt nu op het moment niet echt goed voor verkopers. Maar ja, wie niet waagt… Volgens een artikel in de krant vandaag was ik een optimist door mijn huis in deze periode te koop te zetten.

Nadat de makelaar alles in werking had gezet en een te koop bord in mijn voortuin had gepland kon het wachten beginnen. De eerste paar dagen geeft het toch wel een wat dubieus gevoel als je dat bord in de tuin ziet staan, maar het wendt. De dagen gingen voorbij, maar kijkers kwamen er niet. Voor mijn gevoel kon het droomhuisje wel eens snel verkocht zijn, dus ik ben toch maar alvast gaan onderhandelen.

Op de eerste 3 biedingen van mijn kant kwam geen reactie. Pas bij bod 4 hapte de verkoper toe. Sterker nog bij het eerste bod (wat ongeveer 10% onder de vraagprijs lag) verscheen bij de makelaar een vage grijns op zijn gezicht. Daarmee bekroop mij het gevoel dat ik niet serieus genomen werdt. Maar goed gelukkig werdt mijn vierde bod wel serieus genomen en kwam er een klein tegenvoorstel. Daarna ging het nog een paar keer heen en weer tot er een gat van bijna 4k overbleef.

Die woensdag kreeg ik een belletje van de makelaar dat er iemand was die de vraagprijs bood. Dat was een grote teleurstelling, ook in de makelaar, omdat er mijns inziens geen andere bieder tussen mag komen als je al in onderhandeling bent. Na her en der wat navragen schijnt het wel te mogen, maar netjes en menselijk is het zeker niet. De verkoper van mijn droomhuisje mocht al lang blij zijn dat ze zo snel al een bod op haar huis kreeg. Maar ja, sommige mensen willen graag het onderste uit de kan hebben…. hellaas…

Voor mijzelf had ik al besloten niet tot de vraagprijs te gaan, ook niet met bieden. Dat is de woning niet waard en ik zou teveel voor mijn eigen woning moeten krijgen om quitte te draaien. Dus ik ben afgehaakt… wel met een dubbel gevoel. Maar ja, ik had nog helemaal geen kijkers bij mijn huis gehad in 2 weken tijd, dus ik durfde het risico niet te nemen. Straks zat ik met twee woningen, dat wil niemand. Dus ja, ik heb er wel goed aan gedaan af te haken, maar het dubbele gevoel blijft…