Sjors & de vogel

Ook Sjors heeft z’n medaille verdient. Hij kwam vandaag naar binnen gerend met een vogel, een merel. Het lijkt misschien wreed, maar ik heb er niet zo’n moeite mee. Dat is de natuur. Al had ik liever gehad dat hij 1 van die spreeuwen te pakken nam. Die schijten alles eronder. Zo’n merel doet geen vlieg kwaad. Naja, volgende keer beter. 😛 Nee, grapje. Sjors en Sjimmie mogen gewoon weer naar buiten, dus al ze weer eens met een cadeau aankomen dan zij het zo. De merel staat hierboven niet op de foto, maar wel hier.

Ik heb, als serie-addict, weer een nieuwe serie gevonden. Het was een tip van een vriend. En een goede tip ook! De serie heet The Killing en deze wordt in Amerika uitgezonden op AMC. Da’s dezelfde zender als waar Walking The Dead op uitgezonden wordt. Tot nu toe vind ik het een super serie. Hij is wel heftig, maar zo goed ge-acteerd af en toe dat het wel erg dichtbij komt. De serie is gebasseerd op een Deense serie: Forbrydelsen. Het gaat over een meisje wat vermoord wordt in Seattle (in de Deense versie ging het over een moord in Kopenhagen). Ze wordt gevonden in de kofferbak van een auto van een burgemeesters kandidaat. Gedurende de serie proberen ze de moord op te lossen en er komt steeds meer bij kijken. Toch is het weer een ander soort serie. Het blijft gewoon ‘verslavend’ om naar te kijken.

Mhh… bah… Ik zocht zojuist op google naar de Deense naam van The Killing en zie nu dat er een dvd box van verschenen is. Bij de Volkskrant op de website is hij te koop. Volgens mij is dat de originele Deense versie, want de Amerikaanse versie die ik nu volg is net nieuw. Ai, het jeukt wel om hem te kopen…. ik slaap er nog even een nachtje over….