Yaris Nosejob

Afgelopen zaterdag heb ik de Yaris van een nieuwe neus voorzien. Hij heeft nu de koplampen en grille van het facelift model. Dat ziet er weer een stuk frisser uit. Natuurlijk paste alles niet gelijk. Toyota heeft de stekkers voor de hoogte verstelling van de koplampen en het stadslicht gebundeld in 1 stekker in plaats van twee losse. Om dit te laten passen had ik kabel door kunnen knippen en weer aan elkaar solderen, maar ik koos voor een betere oplossing die iets meer werk vergt. Dat is namelijk alle kabeltjes uit de stekkers pielen en in de nieuwe stekkers stoppen. Na even wat youtube videos bekeken te hebben is dit eigenlijk vrij simpel. Bij iedere stekker zit een middendeel of een lipje wat je er uit moet trekken. Vervolgens kun je met een klein schroevendraaiertje de afzonderlijke draadjes uit de stekkers halen. Dit moet zonder teveel te trekken. Anders doe je iets fout. Vervolgens klik je de draadjes met connectors weer in de nieuwe stekkers.

Daarna de nieuwe koplampen in de auto. Nieuwe stekkers erin en voíla: licht!
De lichtunits zelf en de grille past allemaal gewoon en zit op dezelfde manier vast als de oude grille. Al met al een geslaagde update, al zeg ik het zelf.

Trouwens die grille heb ik uit Japan gehaald. Inclusief verzenden veel goedkoper dan de belachelijke bedragen die ze er hier in Nederland voor vragen. En hij is ook al gelijk in de goede kleur gespoten.