It’s all connected… in a weird way.

Het is altijd bijzonder om te zien hoe klein de wereld eigenlijk is. Mijn oog viel op een rouwadvertentie in de krant van vandaag. Er stond een advertentie in van iemand die niet oud geworden is. Ik las de naam en de naam van haar man. Verderop stond de familie. Ze was geboren in het dorp waar ik woon. De achternaam deed al een belletje rinkelen… Zou het dan. Haar vader is de man van de dorpsvereniging. Maar ook de naam van haar man deed een belletje rinkelen…

Op Twitter volg ik de vriend (volgens mij ex nu) van een ex-collega van mij. Hij had ooit twee katten en toen hij ging samenwonen met de ex-collega van mij moesten de katten op zoek naar een nieuw huis. Je raad het al. Die kwamen bij mij terecht. Dat waren Sjors en Sjimmie. Nu re-tweete deze vriend de laatste tijd berichtjes van iemand die op reis was in Amerika. Ik las deze berichten dus ook. Helemaal omdat ik herkenbare dingen op de foto’s zag. Ik was in 2015 ook daar op vakantie. Uit de berichten kon ik al wel opmaken dat er iets aan de hand was en dat dit een laatste vakantie zou zijn van deze man en vrouw.

Vandaag vielen die puzzelstukjes dus op hun plek toen ik de namen in deze overlijdensadvertentie las en nog even terugging naar twitter en de berichtjes er weer bij zocht. Ik ken de mensen dus alleen van naam, maar het is wel bijzonder hoe het allemaal verbonden is. De reden zelf is dan wel weer triest. Deze vrouw is veel te jong overleden.