Woning isoleren (2)

Stap 1 van het isoleren is klaar. Ik heb de eerste laag piepschuim tussen de betonnen liggen gelijmd. In de meeste gevallen kon ik de 5 cm dikke platen er mooi tussen klemmen, maar op sommige plekken is nog een spleet gebleven. Deze zal dicht komen wanneer er een tweede laag EPS overheen komt. Voor het plaatsen van de platen piepschuim heb ik montagekit van de Action gebruikt. De platen heb ik tijdelijk vastgezet met wigjes totdat de lijm droog was. Tot op heden blijft dat prima hangen. Al met al zijn er zo’n 19 pakken piepschuim (95 platen) onder de vloer gegaan. En ik denk dat er zo’n 38 tubes kit doorheen zijn gegaan.

Het heeft nu al wel nut gehad, want het voelt een stuk aangenamer op de benedenverdieping. Voor de kruipruimte onder de bijkeuken moet ik nog een goede oplossing vinden. Ik kan daar niet in komen omdat er een buis voor het mangat langs loopt.