Woning isoleren

Nu ik alweer 11 jaar in mijn stekkie woon heb ik besloten maar eens wat aan isolatie te gaan doen. Te beginnen met de kruipruimte, omdat de vloer altijd koud aanvoelt in de winter. Daar valt nog wel wat winst te halen. Er zit nu namelijk niets qua isolatie onder de vloer.

Hoe ga ik het aanpakken? Na een heleboel opties overwogen te hebben zag ik mijzelf nog niet hannesen met een grote rol plastic voor op de bodem, dus heb ik 6 stuks dekfolie gehaald bij de action. Dat hadden er 4 moeten zijn, maar van de grote (6 bij 4 meter) waren er nog maar 3, dus onder de gang liggen drie kleine folies van 2 bij 3 meter. Ik heb de folies aan elkaar geplakt met duct tape. Voor het leggen heb ik de bodem ook zoveel mogelijk schoon gemaakt. Er lag gelukkig niet zoveel zooi in de kruipruimte, maar toch kwamen er nog twee klapkratjes aan puin en twee grote zakken aan puin uit.

Na een paar dagen was het verschil al te merken. De kruipruimte ruikt niet meer muf en de druppels onderaan het luik naar de ruimte zijn weg. Net als de druppels aan de betonnen balken van de vloer en de leidingen. Ik ga nu een paar dagen of weken wachten en daarna beginnen met piepschuim platen aan te brengen tussen de betonnen balken.

Zo ziet de kruipruimte er nu uit met de folie op de bodem: