Op een vroege dinsdagochtend…

Deze dagen is het altijd zo lekker naar het werk fietsen, omdat ik de zon op zie komen. Aangezien uitslapen een ‘hobby’ is mis ik dit moment vaak. Maar ja, als je om acht uur op je werk moet zijn dan ontkom je niet aan vroeg opstaan. Half 7 gaat de wekker. Ja, dat is erg vroeg, maar ik neem de tijd. Rustig even krantje lezen, broodjes smeren, etc. En om een uurtje of kwart voor 8 spring ik op de fiets.

Feitelijk zou ik hier iedere dag wel een zonsopgang foto kunnen plaatsen, maar deze is wat speciaal. Onderweg kom ik vaak een reiger tegen. Of het steeds dezelfde is weet ik niet, maar hij staat iedere keer in hetzelfde weiland langs de sloot. Vanmorgen was hij van kleur verschoten. Een witte reiger zat deze keer op dezelfde plek. Bij het voorbij fietsen vloog de reiger weg; voor mij uit. Dus ik kwam hem weer tegen en weer vloog hij op om verderop langs de weg weer neer te strijken. Ik had inmiddels de telefoon al in de aanslag, want ik zou hem weer passeren. En ja hoor, weer vloog hij weg. Alleen deze keer richting de opkomende zon. Had ik even mazzel, want dat leverde dus deze mooie foto op: