Schier dagje Schier

Zaterdag 13 Oktober was een schier dagje zoals we dat in Groningen zeggen. Prachtig weer. Uitzonderlijk voor Oktober, dus maar even naar Schiermonnikoog dacht ik. Dat dachten meer mensen met mij. Het wat uitzonderlijk druk bij de boot, maar gelukkig voer er een extra boot om 10 uur. Anders had ik tot half 1 moeten wachten op de volgende boot. Ondanks dat Schier een klein eiland is zie je de mensen niet meer terug. Er is plek voor iedereen. Uiteraard zat de Mavic in mijn rugzak en had ik mijn eigen fiets meegenomen. Die past namelijk prima achterin de Yaris Verso (mijn nieuwe auto, daarover later meer).

Aangekomen op Schier ben ik gelijk maar rechtsaf gegaan naar Kaap Willemsduin. Even kijken of daar wat te vliegen viel. Ik vlieg graag zonder pottenkijkers en daar was het me te druk, bovendien zaten er veel vogelspotters en die stoor ik liever ook niet. Schijnbaar zat er ergens een bijzondere vogel, want ik ben gedurende de dag nog meer spotters tegengekomen. Vlakbij de veerdam heb ik de Mavic maar even de lucht in gegooid. Qua wind dacht ik dat het wel zou kunnen, maar het waarde toch eigenlijk net even te hard.

Hierna het rondje linksom het eiland verder gegaan. Langs de zeedijk naar de jachthaven en in de duinen bij de Westerplas de fiets geparkeerd en de duinen in gelopen tot ik bij de zee kwam. Op de één of andere manier mijden mensen altijd dit (mooiste) stukje Schier, want het is daar nooit druk. Ik vindt het ook het mooiste stukje Schier.

Ik heb daar even heerlijk in het zonnetje gezeten met uitzicht op Ameland. Daarna verder gefietst richting het dorp en de vuurtoren. Ik was even benieuwd hoe het Nieuwsbladhuis er tegenwoordig bij staat. Wat een privilege was het om daar twee keer te mogen vertoeven via mijn toenmalige werkgever; de NDC Mediagroep. Toen de krant in zwaar weer kwam hebben ze het huisje helaas van de hand gedaan (niet zonder slag of stoot) en nu is het te huur via de VVV. Draagt je geldboompje weer een keer veel vruchten dan zou ik een weekje in dit huisje zeker overwegen!

Ik ben bij de witte (nu nog groene) vuurtoren omhooggegaan het dorp in. Even boodschapjes doen. Ik had het idee om ergens een broodje op het terras te gaan eten, maar heb dat idee maar laten varen en heb wat lekkere broodjes bij de Spar gekocht die ik op de zeedijk opgepeuzeld heb met zicht op de naderende veerboot. Van de boot van half 3 kwamen nog best veel mensen af. Maar eerst mocht de vrachtwagen van Visser uit Lauwersoog van de boot. Deze reed in vaart naar dorp om daar z’n spulletjes er snel uit te laden en met dezelfde boot weer terug te kunnen. Dat is gelukt. De volgende boot nemen is ook niet echt een optie voor hun, aangezien deze twee uur later pas gaat.

Nu weer een stukje rechtsom het eiland gegaan, langs de Willemsduin, waar het nog steeds druk was, het bos in.
Daar ben ik nog weer even het paadje af gegaan de duinen in om de Mavic nog even de lucht in te sturen.

Vervolgens via de Berkenplas weer naar het dorp gefietst en onderweg wilde dier(en) gespot.

Het werd al bijna tijd om weer richting veerdam te gaan voor de boot van 4 uur. Maar eerst nog even lekker op het terras een ijsje gehaald in het dorp. Omdat ik nog zeeën van tijd had ben ik via de duinen bij de rode vuurtoren weer langs de dijk richting veerdam gegaan en met de boot van vier uur weer terug naar Lauwersoog. Daar aangekomen nog even een visje gehaald, fiets in de auto en weer naar huis. Moe en voldaan van een heerlijk dagje Schiermonnikoog. Dat ga ik vaker doen. Uiteraard heb ik de beelden van de Mavic nog even geknipt en geplakt tot een mooi filmpje: