Canada Dag 4, 5 & 6

Een update van 3 dagen deze keer, omdat het vrij drukke dagen waren er 1 dag zonder internet tussen zat. Wat overigens geen ramp was, want dat plaatsje, Jasper, was echt een paradijsje op aarde. Ik heb daar ook heeerlijk geslapen. Ik had een flinke vracht boodschappen ingeslagen, omdat je daar volgens de reisleidster op het balkon beren kon spotten. Ik heb ze niet gezien.

Maar eerst even dag 4. Dat was de dag van de icefield en skywalk. Voordat we daar heen gingen hebben we onderweg nog gestopt bij Maligne Valley voor een prachtig meer en daarna bij de Athabasca Falls. Een kleine Canyon met een prachtige waterval. Weer onderweg nog een grizzlybeer gespot. En toen via Tangle Creek naar de Icefield. Vlakbij de skywalk zijn kwamen we ook nog een Mountain Goat tegen. Bij de gletsjer zelf zijn we vanaf een restaurantje daar vlakbij met een bus naar de icefield gebracht, waar we weer in een andere bus werden gezet voor op de gletsjer zelf. Dat was een off-the-road bus met een superenthousiaste canadees achter het stuur. Man, wat was die man druk. Type adhd. Op de gletsjer natuurlijk een kopje gletsjerwater gedronken. Proefde niet veel verschil, maar koud was het wel. De skywalk is ook prachtig om over heen te lopen. Het is een glazen hoefijzer wat over de rand van de klif hangt. Als je er overheen loopt beweegt het ook een beetje. Hierna via Bow Summit naar het hotel in Jasper.

Dag 5 zijn we naar Lake Patho geweest waarbij we onderweg nog een kudde Bighorn Sheep tegenkwamen lang de kant van de weg. En vervolgens hebben we op Lake Minnewanka een boottrip gemaakt. Niet zo bijzonder. Je gaat ongeveer de helf van het meer over en men verteld een verhaaltje en in stilte vaar je weer terug. Op zich wel relaxed, maar echt spannend… nah… Wat dan wel weer spannend was was de gondel trip de berg op Banff. Vanaf de top van de berg heb je echt een prachtig uitzicht over het stadje! Voordat we bij de gondels waren zijn we nog bij de Bow Falls gestopt.

Dag 6 stond in de ochtend in het teken van de meren: Lake Moureen en Lake Louise. Ook hebben we Johnston Canyon nog met een bezoekje vereerd. Daarna was de middag vrij in te delen. Ik heb de Marsh Loop gelopen met een paar medereizigers. Een rondje van zo’n 6 km. Daarna nog even in het hotel van de jacuzzi op de kamer gebruik gemaakt en lekkere spaghetti gegeten.