Canada, Dag 3

Vandaag weer vertrokken uit Sun Peaks. Helaas niet kunnen skieen, de sneeuw was weg. Nu zitten we in Jasper National Park. Maar voor we daar waren hebben we nog een hele route afgelegd:

Na het ontbijt en het slopen van mijn koffer (de duwstang zit vast doordat de koffer viel met de stang uitgeklapt) ben ik in de bus gestapt en gingen we op weg naar Jasper. Eerst twee uurtjes gereden en daarna een koffiestop gemaakt bij de Husky langs Highway 5 (Olie Street). Was een slap bakje, maar wel voor maar 80 CAD cent. 🙂

Daarna verder gereden en nog een stopje gemaakt bij een riviertje waar aan de overkant ook net een trein passeerde met veel herrie. Nadat we weer een stukje verdere gereden waren hebben we ook de eerste black bear gespot. Die zat lekker te eten langs de kant van de weg. Nadat die uitgebreid geposeerd had als volwaardig fotomodel zijn we verder gereden naar Mount Robson.

Zoals het zelden gebeurt was ook bij ons het topje van de berg in de wolken gehuld. Wel kwam de zon er nog even lekker door. Omdat ik me toch een beetje gammel voelde heb ik daar nog even een lekker soepje gegeten met een broodje.

Daarna weer in de bus op weg naar het stadje Jasper. Inmiddels waren we ook British Columbia uitgereden en zijn we nu in Alberta waardoor het tijdsverschil met Nederland nu 8 uur is in plaats van 9 uur. En de tax (btw) is nu nog maar 5% in plaats van 12%. Met de bus hebben we even een rondje gereden door het stadje en daarna even buiten het stadje naar Lake Patricia.

Daarna nog een stop bij de Maligne Valley wat eigenlijk een kleine Canyon is waar een rivier door stroomt. Erg indrukwekkend. Die kracht van het water. Daar hebben we een klein rondje gelopen en via twee bruggetjes de Cayon overgestoken.

En nu zit ik dus in Jasper.