Canada, Dag 1 & 2

Yup, ik heb weer een singlesreis geboekt. Deze keer 2 1/2 week naar Canada. Op zoek naar beren. Het is een rondreis die begint en eindigt in Vancouver. Daar zaten we de eerste dag en ik typ dit in Sun Peaks. Normaal ligt hier sneeuw, maar nu is het gras hier groener dan bij de buren.

Eerst maar even dag 1. Na een vlucht van bijna tien uur in een Easyjet waardig toestel kwamen we aan op Vancouver International Airport. Op zich was de Airbus van Transat wel ok, maar de beenruimte viel wat tegen. Halverwege de vlucht heb ik maar even een rondje gelopen. Gelukkig heb ik nog eventjes een half uurtje weg kunnen dommelen. Ondanks dat er een blerende baby aan boord was. De vlucht ging mij goed en snel af. Voor mijn gevoel.

Aangekomen in Vancouver naar het hotel gebracht en daarna nog even de stad in gegaan met de groep om wat te eten. Het was immers 3 uur ’s middags. De groep viel al snel uiteen, en da’s niet erg, want je kunt toch nergens met 30 mensen gaan zitten eten. Ik ben een beetje van groep naar groep gehopt en met een groepje neergestreken aan de haven waar ik een BP&J burger heb gehad. Jaha, een penutbutter jelly hamburger. Heerlijk! Viel mij echt niets tegen. Lekker lokaal biertje erbij.

Na het eten was ik om ongeveer 8 uur weer terug in het hotel en ben ik rond 9 uur m’n nest in gedoken. ’s Nachts nog een twee keer wakker geweest van gillende ambulances (het ziekenhuis zat vlakbij). Daarna om kwart voor 7 wakker gebeld door de wake up call. Nog even snel een ontbijtje gescoord bij Starbucks en in de bus. Onderweg veranderde het landschap snel. Ongeveer een uurtje rijden uit Vancouver zit je al in het bos en tussen de bergen.

Dag 2 was voornamelijk rijden, veel rijden. We zijn onderweg gestopt bij een oud spoorlijntje wat nu een wandelpad is langs een prachtige woeste rivier; de Kettle Valley Railway. Het pad loopt door een aantal tunnels en bruggen heen. De middelste brug is nog origineel en de bielzen liggen er ook nog op. Dat was erg mooi om te zien en vooral ook horen. Je kon er geen rondje lopen en moest weer hetzelfde pad terug.

Na een uurtje of twee rijden gelunched bij de Subway in Kamloops en na een klein anderhalf uurtje rijden zit ik nu in Sun Peaks.