New Starlet in tha House!

Sinds kort heb ik weer een eigen wagentje. Weer een Starlet. Deze keer een mooie groene automaat. Niet moeders mooiste, maar hij heeft een goed baasje getroffen, dus daar gaan we wel wat van maken. Het eerste, en meest noodzakelijke, probleem is al getackeld. Ik kocht de auto namelijk op winterbanden en aangezien het al half zomer is moest daar wat aan gebeuren. Via Facebook heb ik goedkoop originele velgjes kunnen kopen (30 euro) met wat werk. Stoeprandschade en her en der wat verf wat eraf bladerde. Aangezien het een ‘car on a budget’ is heb ik met wat verf van de Action de velgen weer als nieuw gemaakt. Eerst met de dremel de stoeprandschade wat wegwerken en daarna 3 laagjes grondverf en 3 laagjes lak. Daarna afgetopt met 3 laagjes blanke lak. Wat een verschil! De Zomerbandjes zitten er inmiddels ook op, dus ook dat project is weer klaar.

Vandaag weer met de Slet bezig geweest. Deze maal de roest aangepakt bij de vooruit. Deze is ooit vervangen en daarbij is de lak beschadigd wat weer is gaan roesten. Hierdoor zaten er wat rare pukkels op de A-stijl. Bij het wegschuren hiervan heb ik ook nog de rubbers van het raam wat opzij gedrukt. Eronder zit ook allemaal roest, dus het is een beetje dweilen met de kraan open vrees ik. Efin, de roest die in het zicht zat weg geschuurd, behandeld met Brunox (roestomvormer) en wat kit tussen het rubber en de stijl gedrukt. Daarna de kale plekjes wat bijgewerkt met plamuur. Dit een nachtje laten drogen en de volgende dag opgeschuurd. Daarna 3 laagjes grondverf, 3 lagen lak en 3 lagen blanke lak. Al met al is het best goed gelukt. Jammer dat de plamuur toch weer wat zichtbaar is door de lak, maar ja het is en blijft een klusautootje. Zo’n oud en goedkoop autootje is leuk om weer een beetje op te lappen. Veel leuker dan een nieuwe auto die al minder waard is zodra de showroom uit rijdt.