Spoorbrug Zuidhorn

Zaterdag was het weer prima fietsweer, dus op mijn stalen ros gestapt om even een pakketje naar het postkantoor in Zuidhorn te brengen. Dat kan ook dichterbij in Grijpskerk, maar ik wilde even bij de werkzaamheden aan de nieuwe spoorbrug in Zuidhorn kijken. Zo gezegd, zo gedaan. Als je aan komt fietsen lijkt het net alsof ze druk bezig zijn om het hoofdpodium voor Pinkpop op te bouwen naast de oude spoorbrug, maar ik vermoed dat de stellage die nu gebouwd wordt straks te bogen van de nieuwe brug gaat ondersteunen. Ze lopen een beetje achter op schema met de bouw, dus ook vandaag (op zaterdag) werd er druk gewerkt. Als dat werk allemaal klaar is moet de gehele brug nog 180 graden draaien en op zijn plek gehesen worden. Ben wel benieuwd hoe ze dat gaan doen.


Het werk aan de pijler vordert ook al aardig.


Zicht richting Grijpskerk. Hier is heel wat zand gestort.


Ook de autobrug in de verte wordt vervangen en ook daar is men al druk mee bezig.


Zicht vanaf de oude spoorbrug richting de nieuwe.