Forum Images

Hell or High Water. Dat is de naam van de film die ik gisteren in Forum Images in Groningen heb gezien. Een leuke film. Aanrader! Het gaat over twee broers die kleine bankjes in Amerika (Texas) gaan overvallen, omdat ze dan hopen minder snel gepakt te worden. Dat pakt ander uit…

img_0338

Vroeger heette Forum Images Camera. Ik ben daar voor het eerst naar de bioscoop geweest. Geen idee in welk jaar, maar de film herinner ik me nog wel: Baby’s Day Out. De bioscoop is in de jaren wel wat veranderd, maar niet veel. Het blijft een prachtige bioscoop uit de jaren 60 en die uitstraling heeft het ook nog steeds aan de binnenkant. Vloeren met prachtige stukken steen, zalen met geluid uit het jaar nul, gammele trappen naar de zalen, sfeer. Dat geluid is niet perse een nadeel. Zeker niet, maar het is geen boembastisch geluid zoals in Pathe of elke andere bios. Het draagt bij aan de sfeer en die is top. Zelfs de man achter de kassa past in het plaatje. Een ding wat ze dan niet hadden was popcorn.

tumblr_o611jnjsvq1tw598eo1_1280

Deze bioscoop zat eerder in de Poelestraat. Ook daar ben ik een keer geweest. Die bios had dezelfde sfeer. En zo’n bioscoop trekt ook een andere soort klant en vertoond een ander soort film. Pareltjes noem ik ze vaak. Mooie films die in zo’n bioscoop thuis horen en niet in een megabioscoop. Het zijn films die met weinig meer weten te overtuigen dan welke James Bond of grote kaskraker dan ook. Ik hou van dit soort bioscopen en films. Ik hoop niet dat ze deze bioscoop plat gaan gooien wanneer de nieuwe klaar is aan de Grote Markt. Die nieuwe bioscoop zal ook nooit de sfeer van deze oude kunnen evenaren…