Marnewaard

Afgelopen weekend had ik een logé op bezoek. De hond van mijn ouders. Zij hadden een weekendje in een huidje cadeau gekregen, maar daar mocht de hond niet mee naar toe. Dus de hond mocht ook uit logeren. Ze is wel vaker bij mij over de vloer geweest en kan prima opschieten met de katten. Het was alleen nog even zoeken naar een slaapplaats. Ik vond de bijkeuken wel een goede plek. Die is klein, dus loopt ze niet overal heen te drippelen. Ik heb namelijk laminaat in huis en de hond heeft nagels, dus dat gaat dan de hele dag van tik tik tik tik. Je begrijpt, daar wil je ’s nachts niet van wakker liggen.

Toch vond de hond de bijkeuken minder geslaagd en dat blafte ze ook toen ik goed en wel op 1 oor lag. Goed, dan maar verhuizen naar de gang. Daar zou ze de trap op kunnen lopen, maar ach, dat mag. Het beviel haar beter. Afgezien van een paar jankmomentjes heb ik haar niet gehoord. De volgende ochtend was madamme inderdaad de trap op geklauterd en zat ze aan de andere kant van de slaapkamerdeur. Tja, dan moet je wel je nest uit. Lastig hoor, als uitslapen in het weekend je “hobby” is.

Vrijdagmiddag heb ik een paar nieuwe plekken ontdekt in het NAM park vlakbij mijn huis en gisteren zijn we samen naar de Marnewaard geweest. Ik was eens nieuwsgierig naar het oefendorp. Da’s nog best een end sjouwen trouwens en het dorp zelf stelt niet zoveel voor. Er was niemand thuis. Zelfs de school was dicht. 😉 Onderweg kwamen we wel een ree tegen die wat rare geluiden produceerde: https://youtu.be/C5bJPjOgZWI.