Texel

Eergisteren weer eens naar Texel geweest. Had ik zin in, dus gewoon gedaan. Het weer was prachtig. Wel wat wind, maar de dag was zon overgoten. De laatste keer naar Texel was verdorie gewoon in 2014, met de kerst. Dat zou niet moeten mogen. Ik ben op de dinsdagmiddga vertrokken en heb de nacht doorgebracht op Texel in het StayOk hostel. Daar had ik goede reviews over gelezen, dus ik was wel benieuwd. Qua prijs is het gelijk een hotel, maar het is wat meer basic. Een tv op de kamer heb je niet en je bed moet je zelf opmaken. Mwa, als dat alles is. Het is er veel gezelliger dan in een hotel. Of dat in de zomer met hordes schoolkinderen ook nog zo is… Nu zaten er twee klassen Belgische schoolkinderen… die Frans spraken. Ik heb weinig last van ze gehad. De 2-persoons kamers zijn ook met een deur afgesloten van de hal, dus veel last heb je niet als iemand over de gang wil rennen midden in de nacht. Avondeten was ook prima. Een bord (met bult als je wilt) voor maar 12 euries!

De woensdag ben ik nog even het dorp in geweest, cadeautje kopen voor mijn moeder die zondag jarig is. Daarna met de auto op pad gegaan. Eventjes kijken op Kogerstrand en via het strand weer terug. Daarna een visje gegeten in Oudeschild. Die smaakte weer heerlijk en ik had geluk. De visboer was net weer open sinds vandaag. Druk was het daardoor niet. Vervolgens langs de dijk naar de vuurtoren gereden. De lammetjes dartelden hier al vrolijk rond.

De vuurtoren moest uiteraard ook beklommen worden. Voor 4 euro mag je helemaal naar boven. Daar was het behoorlijk frisjes. Door het heldere weer kon je wel lekker ver kijken.

Onderweg naar de bunker bij Den Hoorn nog even een bakje koffie gedaan bij de Slufter. Dat was niet de bedoeling, maar het koffietentje bij de vuurtoren (waar je een neut bij de koffie krijgt) was nog dicht. Die ging vandaag pas open. Net als veel andere zaakjes en camping op het eiland. Aan de voorkant van de bunker, met de blik op zee, zat ik heerlijk in de zon, dus daar nog even een half zakje pistachenootjes en een blikje cassis soldaat gemaakt. Daarna was het tijd om naar de Catharinahoeve te gaan om daarna de boot van 6 uur te kunnen halen en voor 9 uur thuis te zijn.

De Catharinahoeve is een pannenkoekboerderij. De traditie in onze familie is om daar altijd een pannenkoek te halen wanneer we op Texel zijn. Deze keer is het een pannenkoek met geitenkaas en appel geworden. Heeeeerlijk, zoals altijd. Ook hier was het rustig. Er stond bijna meer personeel in de zaak dan dat er klanten waren. Ik was mooi op tijd klaar met eten, dus de boot van 6 heb ik met gemak gehaald. Daarop kreeg ik dit nog cadeau: