IJzel

Het jaar begint goed met ijzel. Er was gisteravond al voor gewaarschuwd, maar ik dacht dat het wel mee zou vallen. Dus nadat de wekker was gegaan rustig bammetjes gaan smeren. iPadje er even bij en rustig m’n ontbijtje opeten. Mhh, er staan wel erg veel berichten over ijzel op het nieuws. Zelfs code rood voor Groningen. Dus na het ontbijtje de jas gepakt en eens buiten gaan kijken. Toen kwam wel de ernst van de ijzel naar boven. Spekglad is het. Mijn huisje zit onder een laagje ijs aan de voor- en zijkant en de oprit en straat zijn spiegelglad. Ik ga het niet proberen, maar ik denk dat mijn auto niet eens de garage uit wil. De oprit loopt namelijk iets omhoog en er probeerde vanochtend al een taxi met veel moeite hier bij de brug omhoog te rijden. Ik heb de baas maar even gemeld dat ik niet met gevaar voor eigen leven op pad ga en dus niet op kantoor kom vandaag. Het moet wel verantwoord blijven. Omdat ik toch al wakker was maar even van de gelegenheid gebruik gemaakt en wat kiekjes geschoten. Sommige planten zijn mooi verpakt in een laagje ijs.