TOTO

Dit zal de achtste keer inmiddels zijn. Ik heb toto al vaker live gezien en dat was sowieso de tweede keer in de Ziggo Dome, de betere plek voor live muziek in Nederland. De samenstelling van de band is na al die jaren wat verandert. Helaas is Mike Porcaro er niet meer bij. Zijn broer Steve is terug, evenals David Hungate. Verder heeft Simon Philips de band verlaten en daar is Keith Carlock voor in de plaats gekomen. Bij deze tour is Lenny Castro als percussionist meegereisd. Al met al klinkt deze samenstelling prima. Joseph Williams is toch de betere zanger. Beter dan (schreeuwer) Bobby Kimball.

Toto begon het concert niet al te best. Het eerste nummer is een mooi nummer, maar jammer dat de muziek in verhouding tot de zang te hard stond. Daar kwamen ze zelf ook achter, want het volume van de muziek ging gelukkig wat omlaag. Dit eerste nummer (en de 2e ook) was er één van het nieuwe album. Zo’n tour is dan ook een beetje ter promo van de nieuwe cd, maar wanneer bij een live optreden een nieuw nummer gespeeld word slaat het publiek altijd zo ‘dood’. Om vervolgens helemaal op te leven bij de oude nummers. Beetje jammer.

Mooi was de live verise van ‘Stranger in Town’. Die had ik nog niet eerder live gehoord. Vervolgens was er nog wat verwarring bij het nummer ‘Takin It Back’. Want wie was er nu aan het zingen? Dat bleek Steve Porcaro te zijn. En zingen kan hij. Dat mag hij wel vaker doen. Al met al was het concert zeer zeker weer de moeite waard!

De volgende foto’s zijn trouwens gemaakt met een Sony Cybershot WX-350. Die heb ik speciaal voor de concerten aangeschaft, omdat het een mooi klein cameraatje is met veel zoom die je makkelijk mee naar binnen kunt nemen bij een concert. Het enige minpuntje aan de camera is dat hij geen mogelijkheid heeft tot handmatig instellen.

DSC00118

DSC00122

DSC00125

DSC00126

DSC00129

DSC00155

DSC00158

DSC00160

DSC00187

DSC00117

DSC00208

Wel super dat Steve op mijn tweet reageerde en de andere Steve op mijn Facebook post:

steve_tweet

steve_facebook