Schaap

WP_20150525_14_40_59_Pro

Ineens kwam het idee in mij op om de dijk achter mijn huis eens af te lopen. Dus verrekijker en stoeltje mee en lopen maar. Er loopt een kudde schapen op de dijk in twee groepen. Gescheiden door een hek. Een schaap was zo slim geweest z’n kop door het hek te steken. Dat ging wel, terug ging niet. Dan maar even assisteren. Het schaap snapte mijn aanwijzingen echter niet waardoor ook twee voorpoten in het hek vast kwamen te zitten. Nieuwe aanwijzingen en wat geduw van mijn kant om het schaap in z’n achteruit te krijgen hielpen ook niet. Het beest werdt er moe van of het zat er al een tijdje. Aan de hoeveelheid bruine bolletjes in het gras denk ik optie twee. Goed, aangezien mevrouw erg sterk bleek te zijn en niet achteruit wilde en het ook niet mogelijk was de poot uit het gaas te trekken heb ik mevrouw maar op haar zij geduwd. Dat ging beter. Na poging twee kwam de kop en de poten los en rende ze vlug naar haar kroost. Ik kreeg nog een paar blaten als dank.