Silvercup Studios

Soms mag ik graag wat dieper in een serie duiken. Url’s uit screenshots opzoeken om te zien of ze bestaan. Meestal is dat niet het geval of ze linken door naar de site van de producent van de serie. Bij Person of Interest was ik benieuwd of het metro station in de serie ook echt bestaat.

Nautilus

Ik ken het verhaal van de verlaten stations en heb daar hier ook al eens een stukje over geschreven. Theoretisch zou het dus kunnen dat het station echt bestaat. Helaas, dit metro station bestaat niet, maar is nagebouwd in een studio. En daar begint het leuke stukje. Ik ben al een keer (te lang geleden al weer) op vakantie geweest in NY. Vanaf het dak van het hotel heb ik bij zonsondergang deze foto gemaakt:

15544938598_1928e767b6_b888

Let op het stukje links op de foto. Nog net op het randje van de foto, in de rode cirkel. Daar zie je een aantal letters op een gebouw staan. Daar staat “Silvercup Studios”. Laat dat nu net de studio zijn waar het metrostation uit de serie Person of Interest is nagebouwd: http://personofinterest.wikia.com/wiki/The_Subway.

“The Subway is a set at Silvercup Studios in Queens, not a real subway station”.

Toch grappig op te weten dat ik vlakbij in de buurt zat in mijn hotel. Ik kan mij ook nog wel herinneren dat ik deze letters zag vanuit de metro wanneer we vanuit Manhattan terug gingen naar het hotel. Dit was ongeveer net op het punt waar de metro boven de grond kwam.