Maria Mena

Gisteren naar een prachtig concert geweest van Maria Mena in een prachtig gebouw. Het concert stond gepland in Paradiso, maar was later verplaatst naar een oude kerk op een steenworp afstand van Paradiso, genaamd de Duif. Een prachtig kerkje aan de Prinsengracht. Het was even zoeken naar een plekje voor de auto, maar die kon ik kwijt onder het Museumplein en vanuit daar in 20 minuutjes naar de Duif gelopen door de mooie Amsterdamse binnenstad. Als ik geweten had dat er weinig zitplaatsen waren en iedereen erg vroeg zou zijn was ik eerder gekomen. 🙂 Maar ik had geluk. Na een tijdje wachten ging het balkon boven ook open en ben ik daar gaan zitten. Prachtig plekje met een prima zicht op het podium.

Het concert zelf was fantastisch! Deze intieme locatie en de muziek van Maria zijn echt voor elkaar gemaakt. Het past bij haar. Daarbij had ze ook lekker contact met het publiek. Het voelde bijna als een huiskamer concert. Sterker nog, ik had op een gegeven moment echt het gevoel van ‘ik wil hier niet meer weg, dit mag eeuwig blijven duren’. Doordat de setting zo klein was kwam ook de muziek goed tot zijn recht. Het geluid stond niet te hard, maar gewoon prima afgestemd. Ja, dit was de twee uren rijden zeker waard en ook voor herhaling vatbaar! Ik heb nog wat kiekjes gemaakt, maar de iPhone houd niet van weinig licht… (ik ga maar wee terug naar een Lumia denk ik :)).

IMG_0567

IMG_0558

IMG_0551

Gelukkig is de video beter gelukt:

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=rGwGF-m_u1s]