Aangereden wild

Vrijdag reed ik na een bezoekje aan de bioscoop (Kingsman) op m’n dooie gemakje naar huis. Onderweg nog even een bakje gedaan bij mijn ouders. Bijna thuis aangekomen stond er ineens een ree op de weg. Er kwam een auto uit de tegengestelde richting, dus een optie tot ontwijken van het beest was er eigenlijk niet. Dan maar vol in de ankers en er het beste van hopen was m’n enige optie. Na het intrappen van het rempedaal volgde enkele seconden later een doffe klap en vloog de plukken haar in de lucht en een ree die uiteindelijk in de naast gelegen droge sloot belande. De auto uit de tegengestelde richting deed net alsof zijn neus bloedde en reed door. Evenals de auto die achter mij reed. Wat leven wel ook weer in een mooie maatschappij, NOT! Efin, enigszins van de schik bekomen gelijk gaan kijken hoe het de ree verging. Deze bewoog nog. Als het om dieren gaat kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om ze zo achter te laten ondanks dat deze ree net mijn auto gesloopt had. Dus de dierenambulance gebeld. Die zou over 30 min. komen. Tijdens het wachten foto’s gemaakt van de schade en de ree. Op het moment dat ik van de ree een foto maakte besloot deze er alsnog vandoor te gaan. De dierenambulance maar weer afgebeld en naar huis gereden. Gelukkig rijd de Yaris nog wel. Alleen er zitten schuren in de bumper, de claxon doet het niet meer, het zijscherm is verbogen en de koplamp is naar binnen gedrukt. Vrijdag maar even bij het schadebedrijf langs.

image11

Gelukkig heb ik een dashcam in de auto die het geheel gefilmd heeft: http://youtu.be/CFhu-U0686E.