Spuiten of krabben?

De eerste sneeuw van 2015 is gevallen. Welliswaar natte, dus toen ik om half 6 naar buiten stapte was alles al weer weg. Op de auto lag nog een beetje. Genoeg om ervoor te zorgen dat ik moest krabben. Spuiten bedoel ik. Ik gebruik bewust geen krabber om bij deze nieuwe Yaris proberen te voorkomen dat er krasjes op de ruit komen.

Eigenlijk moet ik dus zeggen dat ik vanmiddag moest spuiten. Dat ik daarbij niet vermeld dat het om ruiten gaat is niet van belang. Dat is het ook niet als je op een koude winterochtend op kantoor zegt dat je moest krabben. Iedereen weet dat je over je autoruiten hebt. Toch denk ik dat veel collega’s hun wenkbrauwen gaan fronsen als ik ’s ochtends op kantoor verkondig dat ik moest spuiten…. Ik weet het wel zeker.

Spuiten heeft toch een hele andere lading en in de meeste gedachten zal water daar geen onderdeel van uit maken. Ach, je weet wel wat ik bedoel. En zeg niet dat het niet zo is!

Dus ik hou het maar op ruiten krabben alhoewel ik daar dus niet aan doe. Alles om de bolide lang mooi nieuw te houden. Ja, daar had ik het over, viezerik.