New ride!

WP_20141024_13_25_47_Pro

WP_20141024_13_28_56_Pro

Afgelopen vrijdag was het zover. Ik kon de nieuwe Yaris ophalen! Op zich best een ervaring, want ik heb nog nooit een splinternieuwe auto gehad. ’s Ochtends op de trein gestapt richting Amsterdam. De Yaris kon ook wel bij de dealer in Groningen afgeleverd worden, maar het is veel leuker hem zelf op te halen. Na het treinritje van 2 uurtjes op het station opgehaald door de hostes van de dealer en daar stond de nieuwe Yaris in volle glorie. Helemaal zoals ik hem besteld had! Jammer dat het weer wat tegenviel, want nu is hij door de rit naar huis direct alweer vies geworden.

Ik heb de Yaris gehaald met 11 km op te teller en inmiddels staat er al 400 km op te teller. Mijn eerste ervaringen zijn erg positief! De Yaris heeft in de 12 jaar een groeispurt ondergaan en qua grootte voelt het aan als een middenklasser. Het is geen kleine auto meer. Waar je dat vooral aan merkt is de gigantische kofferruimte. Konden er twee kratjes bier in mijn oude Yaris, hier passen en met gemak 6 in (nog niet getest overigens).

Ik heb de duurste uitvoering van de Yaris besteld en als opties de navigatie en het glazen dak genomen. Dat glazen dak is echt heerlijk. Het zorgt voor een heel ruimtelijk gevoel in de auto. Ook de passagiers achterin hebben er profijt van, want hij loopt bijna helemaal door naar achteren. Verder heeft mijn versie half lederen bekleding wat er ook erg mooi uitziet. Ik wilde ook bewust de facelift variant vanwege zijn mooie voor- en achterkant en het mooiere interieur. Qua achterkant doet hij mij een beetje denken aan de Mercedes A-klasse. Daar zitten soortgelijke achterlichten in.

Het rijden op zich is een genot. Ik had nooit eerder een automaat gehad, maar wil nu al niet meer anders. Het rijd zoveel relaxter en met daarbij ook nog een armsteun aan de bestuurdersstoel is het helemaal lekker cruisen. Om de lampen en de ruitenwisser hoef ik ook niet meer te denken, want ook dat gaat automatisch. Er zit een regensensor op die ervoor zorgt dat de wisser automatisch harder en zachter gaat.

Zijn er dan geen minpunten? Jawel, een kleintje. De vorige modellen van de Yaris hadden veel opbergvakjes her en der. In deze nieuwe Yaris is het allemaal wat magertjes. Ik mis het vakje onder het stuur, het dubbele dashboardkastje en de lade onder de passagiersstoel. Maar dat mag de pret niet drukken. Ik ben echt in mijn nopjes met deze nieuwe Yaris Hybrid en hoop er veel plezier aan te beleven!