Texel

texel_oktober_2014_01

Twintig graden in oktober, dat gebeurt niet zo vaak, dus gelijk van profiteren! En dat heb ik gedaan. Eventjes 2 daagjes naar Texel. Heerlijk!! De eerste dag even naar de vuurtoren gefietst. Het waaide bijna niet, dus prima te doen en we vertrokken vanaf camping Kogerstrand in De Koog. Dat zal een kilometertje of 10 geweest zijn. Onderweg nog even een ijsje gekocht bij De Slufter en daar ook nog even naar het uitzichtpunt geweest.

texel_oktober_2014_03

texel_oktober_2014_04

texel_oktober_2014_05

Toen verder op de fiets naar de vuurtoren. Het strand is daar op z’n breedst, dus het duurt even voor je bij het water bent. Daar aangekomen even lekker met de voetjes in het water gestaan. Dat viel niet tegen. Het zeewater was nog best warm. Stil was het er niet echt. Twee straaljagers waren bezig met oefeningen op Vlieland, dus die vlogen af en aan. Bij de vuurtoren heb ik nog even getrakteerd op appelgebak met koffie en een likeurtje. Yumyum! Daarna dezelfde weg terug gefietst.

texel_oktober_2014_06

texel_oktober_2014_07

texel_oktober_2014_08

texel_oktober_2014_09

texel_oktober_2014_10

texel_oktober_2014_11

De volgende dag eerst m’n tentje maar even weer opgebroken en na de lunch weer op de fiets gesprongen. Deze keer de andere kant op door het bos en terug over het Waal en Burgerdijkje. Daarna de fiets teruggebracht naar de fietsenzaak die mij al herkende zonder dat ik mijn naam zei. Ik kom te vaak op Texel denk ik. :P. Vervolgens nog even een heeerlijk Italiaans ijsje gehad en daarna de dag afgesloten met een pannenkoek bij de Catharinahoeve. Dat is vast prik en hoort bij een bezoekje aan Texel. Al met al waren het weer twee heeeeerlijke dagen!!

texel_oktober_2014_12