Nieuw toilet

Een week geleden heb ik via Werkspot iemand gevonden die mijn toilet heeft opgeknapt. Dat was ook wel tijd want het oude toilet uit de jaren 80 zat er nog steeds in. Deze had mooie bruine tegels op de vloer en groene op de wand. Ook stond er nog een oude verhoogde toiletpot in.
Eerst maar eens een beetje gaan zoeken op het internet hoe ik het hebben wilde. Dan kom je ineens de meest mooie toiletpotten tegen. Ik heb me er nooit zo in verdiept, maar er ging een wereld open. Zodoende ben ik dus uitgekomen op een pot zonder spoelrand en waarbij de punten waar hij aan de muur zit geschroefd onzichtbaar zijn. Het wasbakje had ik al eerder gekocht bij de Aldi. Jawel, de Aldi. Die heeft ze wel eens in de aanbieding.

Goed, de man is begonnen met alles te slopen en daarna weer op te bouwen. De eerste dag was ik vrij, dus kon ik mooi even in de gaten houden of de man goed werk leverde. Dat ging prima, dus de twee dagen erna heb ik hem z’n gang laten gaan en ben ik mooi aan het werk gegaan. Wat moet je ook de hele dag thuis doen zonder toilet. Want dat is nog best onhandig. Laten we het er op houden dat de platen in de tuin het nu ineens prima doen met dat extra water.

toilet_verbouw_03

toilet_verbouw_04

toilet_verbouw_01

toilet_verbouw_02

De leidingen van het wasbakje zijn netjes in de muur gefreesd en de afvoer van de wc is naar achteren verplaatst zodat deze achter het wandje van het het reservoir valt. Verder heb ik voor de wand grote witte tegels gekocht en voor de wand achter de pot mozaïektegeltjes. Toen alles geïnstalleerd was viel de mint groene kleur op de wand toch wel erg op en ik wilde dit een andere kleur geven dan standaard wit, dus hier is een mooi groen/blauw kleurtje op gekomen. Al met al een mooi project en ik ben er tevreden mee. Nu alleen de badkamer ooit nog eens…

toilet_verbouw_05

toilet_verbouw_06