Gulden Draakje & Walter Mitty

Bier is een hobby van mij. Kleintje hoor, ik drink het alleen in het weekend, maar ik mag graag een speciaal biertje drinken op zijn tijd. Zo had ik er tijdens de Paasdagen ook weer een paar ingeslagen. Uiteraard een blikje Guiness, mijn favoriete bier, maar een andere was Gulden Draak. Ik moet zeggen dat deze goed gevallen is. Het is een lekker biertje wat ook lekker weg drinkt. De smaak omschrijving op de website van de brouwer is dan wel weer leuk: zeer vol mondgevoel met toetsen van chocolade, caramel en alcohol. Ik kan dat be-amen, maar de chocolade heb ik niet geproefd.

NU vraag je je af wat Walter Mitty hier allemaal mee van doen heeft. Dat refereert aan de film, The Secret Life Of Walter Mitty. De recensies van deze film waren niet zo best, maar hij is me erg mee gevallen. Hij is gewoon echt leuk. Het begin komt wat raar over, met Walter die steeds dagdroomt, maar als het echte avontuur gaat beginnen wordt het echt leuk en verdwijnen de dagdromen ook langzaamaan. De film heeft ook een paar leuke momenten, zoals op de luchthaven… eh… luchthaventje van Groenland waar Walter een auto moet gaan huren. Het blijkt dat ze maar twee auto’s hebben. Twee Daewoo Matizen: een rode of een blauwe. Ik verklap niet welke Walter neemt…

Beide zijn een aanrader, zowel het biertje als de film!