Maria Mena

Zondag was de tweede keer dat ik naar een concert van Maria Menu ben geweest. De eerste keer was al ik me niet vergis in 2006. Ze heeft vorig jaar een nieuw album uitgebracht: Weapon in Mind en zo heet deze tour ook. Afgelopen zondag trad ze op in de Oosterpoort in Groningen. Ik heb gelijk een kaartje gekocht toen ik wist dat ze kwam. Een paar dagen voor het concert ontving ik een mailtje dat er geen supportact gevonden was en dat het concert zonder supportact door zou gaan. Bij aankomst in de Oosterpoort bleek dat er toch wel een supportact was. Helaas was dat niet echt iets bijzonders. Vaak is het wel in lijn met de hoofdact, qua muziek, maar deze keer niet echt.

Daarna was het de beurt aan Maria. Ze gaf een geweldig optreden weg! Ze trekt niet echt volle zalen, maar dat zal waarschijnlijk door haar onbekendheid in Nederland komen. Echter maakt een optreden in een ‘klein’ zaal als de Oosterpoort het ook wel weer leuk. Lekker intiem. Maria had ook een geweldige interactie met het publiek. Zo staat op het nieuwe album een liedje met de titel ‘Fuck you’. Ze vertelde dat we het volgende nummer niet persoonlijk moesten opvatten, maar dat ze het had geschreven omdat ze rare berichtjes over haar las op internet. Toen ging ze dus ‘Fuck you’ zingen. Het zijn de kleine verhaaltjes die ze af & toe vertelde die het ook leuk maakt. Op het podium is het een fantastische vrouw (ook om te zien trouwens) met een dijk van een stem! Ja, dit was zeer zeker voor herhaling vatbaar.

Hierbij nog een paar sfeerkiekjes:

WP_20140209_21_59_58_Pro

WP_20140209_21_59_33_Pro

WP_20140209_22_09_42_Pro

WP_20140209_21_42_22_Pro

WP_20140209_21_42_28_Pro