Weer een nieuwe Lumia…

Nee, het ligt niet aan de Lumia toestellen van Nokia, het ligt aan mij. Ik kan niet liezen. Telkens weer komt er een nieuwe Lumia en de ene is nog mooier dan de andere, maar deze Lumia 1520 die ik nu gekocht heb ik wel een blijvertje. Los is het toestel hier in NL veel te duur, maar als je een Lumia 1020 goed kan verkopen en een beetje zoekt op eBay dan is er wel een Lumia 1520 te vinden voor een schappelijke prijs.

Het is echt een fantastisch toestel! Lekker dun, supersnel en een geweldig (groot) scherm. Het scherm is maar liefst 6″ groot. Te groot om met 1 hand te bedienen, maar het werkt heerlijk zo’n scherm. Door de HD resolutie kun je nu ook een extra rij tegels kwijt op het scherm en de kleuren spatten van het scherm af door de HD resolutie. Die resolutie heeft ook 1 nadeel, maar dat ligt meer aan de software dan het scherm, want sommige apps worden gewoon vergroot weergegeven in plaats van dat het scherm wordt gebruikt om meer weer te geven. Hierdoor is het ook een goede telefoon voor slechtzienden. 😉

Eén van de reden waar ik erg ontevreden mee was bij de Lumia 1020 en waardoor ik ook op zoek gegaan ben naar een vervangend was de batterij. Twee dagen vind ik te kort. Hoelang deze 1520 juice heeft weet ik niet, maar na een dagje intensief gebruik staat de accu op 80% en geeft hij aan nog 8 dagen mee te kunnen. Dat zal wat optimistisch zijn, maar we zullen zien. Die 2 dagen gaat hij zeker halen. En wat fijn is, draadloos laden zit weer in het toestel ingebakken. Ook erg goed!

De camera is qua megapixels wel gehalveerd, maar hij maakt nog steeds erg goede foto’s! Dat is dus zeker geen gemis.
Genoeg tekst nu, hier zijn de foto’s van m’n nieuwe gadget:

lumia1520_01.jpg

lumia1520_02.jpg

lumia1520_03.jpg

lumia1520_04.jpg