De Lumia 1020 en z’n nieuwe jas…

Ik heb al een tijdje een Lumia 1020. Ja, die telefoon met z’n 41 Megapixel camera die sublieme foto’s maakt, vooral in low-light situaties. De variant van de 1020 die ik heb is (was) wit, een At&T model. Ik was op zoek naar een gele, maar die zijn in aantal dun gezaaid. Dus toen maar de stoute schoenen aangetrokken en de behuizing zelf vervangen. Ik ben die zo’n bang om zo’n duur apparaat uit elkaar te halen. Ik heb al menig iPhone en iPod uit elkaar gehaald. Voor de Apple spullen bestaat er een site iFixit, maar er is geen fixmynokia.com of iets in die geest. Gelukkig vond ik via Google een officiële Nokia repair manual voor de Lumia 1020.

L1020_reframe_01.jpg

L1020_reframe_02.jpg

Het overzetten van de ingewanden van de Lumia 1020 naar de nieuwe gele behuizing ging op zich prima, ware het niet dat de nieuwe behuizing niet helemaal overeen kwam met de originele witte behuizing. Zo mist er 1 vastschroefpuntje en zit aan de binnenkant een nokje verkeerd, waardoor de rail die het scherm vasthoud er niet in paste. Na het nokje weggeschaaft te hebben paste het wel en het maakt niet veel uit dat hij er niet in zit. Het scherm zit sowieso op nog twee andere punten vast. Hetzelfde geldt voor de headphone jack, ook deze zit zonder dit ene schroefje ook wel vast met weer twee andere schroefjes.

L1020_reframe_03.jpg
Zoek de verschillen (behalve de kleur)(tip: boven in het midden mist bij de gele iets). 🙂

L1020_reframe_04.jpg
Als je goed noteert waar welk schroefje wegkomt is het niet zo moeilijk.

Het valt me mee hoe eenvoudig zo’n Nokia in elkaar zit, alles zit met stekkers vast. Zelfs de accu, waardoor deze ook redelijk makkelijk te vervangen is. En dit is dan het eindresultaat:

L1020_reframe_05.jpg