Bouw tunnel Noordhorn

Ik ben er een tijdje niet langsgelopen met de hond, maar sinds kort kom ik er weer wekelijks langs, de nieuwe tunnel bij Noordhorn. Inmiddels zit er al weken lang een groot gapend gat waar vroeger de Friesestraatweg zat. Daarin is nu een rotonde geplaatst met 3 armpjes. Eéntje gaat de tunnel in, de andere naar het industrieterrein en de derde gaat richting Grijpskerk. Als je de tunnel induikt kom je er achter Noordhorn straks weer uit en ga over een nieuwe hoge brug het van Starkenborghkanaal over. Men had veel beter een tunnel onder het kanaal door kunnen bouwen, maar ja… ze kiezen nu voor deze ingewikkelde oplossing. Ach, wat voor verstand heb ik er ook van. 🙂 Nu komt er dus een extra brug bij, want de oude blijft ook liggen. Al wordt deze wel opgehoogd anders kunnen die grote boten er nog niet langs en legt men deze rondweg ook voor Jan met de korte achternaam aan. De derde brug is de spoorbrug die tzt ook vervangen moet worden. Deze bejaarde dame stamt al uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Ook daar zijn discussies over: wel of geen dubbel spoor. Ik als n00b zeg van wel, want het treinverkeer wordt steeds drukker door alle opgeheven buslijnen. Maar goed, nogmaals, wie ben ik…

Het is nu vroeg donker, dus het lukt niet meer om kiekjes bij daglicht te maken. Je moet het doen met deze nachtkiekjes. Geloof het of niet, ze zijn gemaakt met m’n mobiel; de Lumia 1020. Ik verbaas me iedere keer weer over de kwaliteit van de foto’s bij weinig licht. Hier kan echt geen andere smartphone camera aan tippen!

bouw_tunnel_noordhorn_03.jpg

bouw_tunnel_noordhorn_05.jpg

bouw_tunnel_noordhorn_08.jpg

bouw_tunnel_noordhorn_11.jpg

Die laatste foto is trouwens langs het kanaal gemaakt. Daar is de nieuwe weg nu klaar en is men bezig de restanten van de oude walkant uit het kanaal te baggeren. Ook zijn ze bezig om boompjes te planten in de berg. Althans dat vermoed ik. Er staan nu om de 5 meter 3 palen in de grond met een hoop zwarte grond er naast. Maar met dit weer boompjes planten?

Het volledige album met foto’s staat hier.