Simple Minds

Vorige week woensdag ben ik weer eens naar een concert geweest. Naja, Toto was ook dit jaar, dus dit was concertje nummer 2. Een wat magere score als je rekent dat ik in mijn ‘succesjaren’ naar veel meer ging. Ik moet die draad maar eens op gaan pakken. M’n hobby ervan gaan maken ofzo. Dat wordt wel een dure hobby als al die concerten in A’dam e.o. plaatsvinden. En het genre muziek moet ook maar net in m’n straatje passen.

Goed, woensdag waren de Simple Minds aan de beurt. Ik had ze in 2006 ook al eens live gezien. Dit werdt dus de tweede keer. En het was weer fanatstich! Zowaar kwam er deze keer een openingact. Het is lang geleden dat ik dat meegemaakt heb. Toto heeft nooit een openingsact. Dit was de band Everything – Everything uit Engeland. Op zich wel leuke musizek, beetje hetze;fde genre als de Simple Minds. Na verbouwing van het podium waren de Simple Minds aan de beurt. Die gaven een geweldig concert, van begin tot einde! Ook met een geweldige lichtshow erbij. Ik mag het als Toto fan eigenlijk niet zeggen, maar ik vond ze beter dan Toto. Beter in die zin dan muziek en zang beter op elkaar af gestemd is. En niet beter als het concert van Toto van dit jaar in de Ziggo Dome. Jimmy Kerr heeft nog een beste stem en ook de rest van de band kwam goed uit de verf.

Nog even een paar sfeerbeelden:

simple_minds_hmh_2013_01

simple_minds_hmh_2013_02

simple_minds_hmh_2013_03

simple_minds_hmh_2013_04

simple_minds_hmh_2013_05

simple_minds_hmh_2013_06