41 Megapixels

l1020_front

l1020_back

Links de nieuwe witte Lumia 1020 en rechts m’n oude zwarte Lumia 720.

Ik heb al aardig wat Lumia’s versleten in de afgelopen tijd. Sterker nog, afgelopen jaar. Nadat ik besloten had iOS te verbannen en over te stappen op Windows Phone heb ik al drie Windows Phone toestellen versleten, maar met reden, dat dan weer wel. Het verhaal begon met de Lumia 800, maar die kon niet updaten naar WP8, dus die mocht het veld ruimen voor de Lumia 720. Een heel fijn toestel. Lekker dun, snel en een goede batterijduur. Maar nu ben ik gevallen voor de Lumia 1020 met zijn sublieme camera van 41 Megapixels. Primair gebruik ik de camera in mijn telefoon ook erg veel. Meer dan dat ik er mee bel. Dat doe ik echt zelden. En voor die spontane kiekjes wil ik graag een goede camera hebben. Nu is de camera in de Lumia 720 ook niet slecht hoor, maar die van de Lumia 1020 is toch net eventjes beter.

Het Windows Phone platform bevalt me ook nog steeds erg goed. Ik heb geen spijt van de de overstap vanaf een iPhone. En Android waag ik me niet aan. Teveel opschmuck. WP is lekker clean. En dan komen de zeurpieten weer om de hoek kijken dat het app aanbod marginaal is… Ja, en?! De apps die ik nodig heb zijn er, dus wat moet ik met al die andere nutteloze apps van pratende katten en honden? Ik wil middels mijn smartphone mijn social media kunnen checken, zien wanneer mijn trein vertrekt, het nieuws lezen, af en toe een spelletje spelen en af en toe eens wat checken op internet. Meer heb ik niet nodig. WP voldoet daar prima aan!

Goed, even terug naar die camera van de Lumia 1020. Die is subliem. Bij sommige foto’s zou je echt niet zeggen dat ze door een smartphone gemaakt zijn. Het beste resultaat bereik je wel door wat te tweaken met de instellingen van de camera, maar ook op de auto stand maakt hij prima kiekjes. De Lumia slaat trouwens een 5 megapixel foto op, niet de 34 megapixel foto, anders zou de 32GB binnen no time vol zijn. Voor de techniek achter deze camera moet je Google maar eens vragen. Eerst maar eens even een paar voorbeeld kiekjes:

l1020_sample_01

l1020_sample_02

l1020_sample_03

l1020_sample_04