Karel & Nico

yaris_kn_schoon

Vandaag weer een lekker productief dagje gedaan. ’s Ochtends begonnen met het lezen van de krant, in de tuin en in de zon. Daar begint de dag altijd mee en afhankelijk van het weer lees ik hem in de tuin of in huis op de bank. Daarna m’n solarlampjes maar even gedemonteerd. Het waren er een stuk of 15, maar die dingen deden het geen van allen meer. Het merendeel is van plastic, maar er zit ook een stukje elektronica in, een printplaatje, een zonnecel en een batterij. Ik heb ze gedemonteerd, zodat ik het plastic kan scheiden en de rest gaat naar de inzameling woensdag.

Na het eten even wezen verven. Daar heb ik niet altijd zin in, dus het bankje is nog lang niet klaar. 🙂
Toen besloten om dan eindelijk de xenon uit mijn mistlampen te halen. Om goed bij de lampen te kunnen komen moeten de wielen eraf. Daarna haal je de plastic kap onder de auto los en kun je er bij. Ach ja, waarom de lampen van de voorkant toegankelijk maken als het ook zo kan? Goed. Toen alles toch los was heb ik ook maar besloten mij Karel & Nico filter (K&N) schoon te maken. Deze zit in plaats van een inlegfilter in de auto en hoef je nooit te vervangen, alleen eens in de zoveel tijd schoon te maken. Ik denk dat ik dat ding nu pas voor de tweede keer schoongemaakt heb ik 6 jaar tijd. Na het schoonmaken even laten drogen. Opnieuw in de olie zetten (reminder: nieuwe olie kopen) en weer monteren. Daarna de wielen er weer op en een bakkie koffie voor mezelf voor het harde werk.

PS Geen idee waar de letters K&N voor staan… even google vragen…. ah, het staat voor Ken (Johnson) & Norm (McDonald), die zijn het bedrijf in 1964 begonnen. Weer wat geleerd!