Nokia Wireless Charger

Sinds een tijdje heb ik een Lumia 720. Ik had een Lumia 800, maar sinds die nooit een upgrade zou krijgen naar Windows Phone 8 ben ik eens verder gaan kijken. Windows Phone beviel me wel. Ik heb de iPhone nooit echt gemist. Tja, soms, maar die momenten zijn op 1 hand te tellen. De Lumia 920 is een leuk model. Ik heb zelfs nog de Pureview 808 overwogen, maar om nu weer terug te vallen naar Symbian, nah. De Lumia 720 had goede specs en een batterij die veel beter is dan die van de Lumia 800. Dus de 720 is het geworden.

Wat een fijn toestel! Ligt heerlijk in de hand. Het is net alsof je een tabletje chocolade vast hebt. Pure chocolade dat wel, met 78% cacao. Mijn favoriet. Het toestel werkt lekker vlot, er kan extra geheugen in, het heeft WP8.0, etc. Ja, je kunt wel stellen dat ik een tevreden Windows Phone gebruiker ben. Sinds vandaag helemaal, nu ook de ING eindelijk een WP8 app heeft uitgebracht. Ik mis nu niets meer eigenlijk. Ik kan alles wat ik op de iPhone ook kon. Klaar.

De Lumia 720 heeft wel een drietal van die mysterieuze puntjes op haar achterkant. Het heeft me niet veel moeite gekost om uit haar te krijgen waar ze voor bedoelt zijn. Vrijwel meteen gaf ze toe dat ik haar daarmee draadloos op kan laden. Wel moest ik nog even middels een paar euro een speciaal jasje hiervoor aanschaffen. Ja, en wat heb je aan de draadloos laden functionaliteit als je geen lader hebt. Hoppa, nog meer euro’s. Aangezien NL hierin niet haantje de voorste is heb ik deze draadloze jas + lader maar in Australië gekocht.

Vandaag zijn ze beide gearriveerd. Wel wilde de postbode nog even 30 euro hebben. Mja, zo zijn het alsnog dure accessoires geworden helaas. Daar kwam nog eens bij dat de adapter van de draadloze lader een Australische plug heeft. Dat zijn wel twee pennetjes, maar die zijn plat en staan scheef. Dat gaat dus never nooit in een NL stopcontact passen. Nee, ook niet met een hamer. Laat ik nu net ooit eens een reis naar de USA gemaakt hebben en daarvoor toen een wereldstekker hebben gekocht. Ook deze paste niet helemaal, maar onder de noemer ‘gewoon doordrukken’ paste de scheve pinnen wel in een recht gat. Het mooie is ook nog dat de pinnen aan de andere kant in een NL stopcontact passen, dus de wireless charger werkt. Je gelooft me niet he?! Zie hieronder het resultaat. Het bewijs is de stekker icoon rechtsboven in het scherm van de Lumia 720 en de witte stip voorop de wireless charger. Trouwens deze lader laad een stuk sneller dan mijn Philips elektrische tandenborstel die op dezelfde manier laad, maar da’s een ander verhaal…

nokia_adapter

nokia_adapter2