Asus notebook.

Zo, dat valt nog niet mee om een goede en snelle nieuwe laptop te vinden voor een zacht prijsje. Ik had voor mezelf al besloten om de Macbook Pro te verkopen. Ik kon maar niet wennen aan het Apple OS. Het werkt leuk en innovatief, maar het is niet mijn ding. Ik ben toch meer een Windows man.

Op de marktplaats advertentie van de Macbook kwam gelijk de eerste dag al een reactie van iemand die mijn vraagprijs bood. Hij wilde het weekend daarop langskomen. Prima. Afspraak gemaakt en de Macbook is direct met z’n nieuwe eigenaar mee gegaan.

En dan begint de zoektocht naar een nieuwe laptop, want alles doen op een iPad dat gaat ook niet. Ik werk dan wel in de ICT, maar ik houd echt niet meer bij welke processor en videokaart de beste is. Dus maar een beetje om me heen gaan vragen wat de beste keuze is. Ik was wel gecharmeerd van de Asus laptopjes en hoorde daar goede verhalen over. Na wat speurwerk werdt dat ook op diverse fora op internet bevestigd. Ik wilde gaan voor de Asus K53SV-SX146, maar deze was bij de Saturn niet te vinden. Omdat ze daar een actie hadden dat je bij iedere 100 euro 15 euro korting kreeg. Ik kwam wel een andere Asus laptop tegen; de K53SV-SX706. Wel iets boven budget, maar wel met de goede videokaart (GT 540M) en als bonus 8GB geheugen (ipv 4), een grotere harde schijf en 1 GB meer geheugen op de videokaart. Ik heb er in de Saturn winkel eens stevig over nagedacht en hem uiteindelijk toch mee naar huis genomen.

Hij bevalt prima! Mooie en snelle machine die ook lekker koel blijft. Wel jammer dat er zoveel Asus meuk op staat. Maar ja, dat is bij iedere andere merk laptop hetzelfde. Misschien dat ik de hdd volledig ga formatteren en Windows 7 er compleet opnieuw op ga zetten.