Dag van de Architectuur.

Gisteren was het de dag van de Architectuur in Groningen. Je kon o.a. het nieuwe gebouw van DUO en de Belastingdienst bekijken. Dit gebouw wordt ook wel liefkozend ‘het cruiseschip’ genoemd. Vanwege z’n vorm. Ik vind het ook een mooi gebouw.

Er stond een tijdje terug in de krant een artikel over deze dag en je kon je middels een mailtje opgeven voor de bezichtiging. Dat heb ik gelijk gedaan en dat was maar goed ook, want ze hebben 1500 mensen moeten teleurstellen. Er zijn 600 mensen bij de bezichtiging geweest. Ik ben er samen met m’n moeder heen geweest.

De rondleiding begon op de begane grond waar wat werd verteld over de spreekboxen. Als een klant daarin z’n stem verheft komt er automatisch iemand van de bewaking om te checken of alles ok is. Daarna gingen we naar de eerste etage met de roltrap. De vergaderruimtes daar hebben Groningse namen. Vervolgens met de lift naar de zevende etage. Vanaf daar heb je al een prachtig uitzicht over Groningen. Deze etage is de laatste etage van de Belastingdienst. Op de achtste tot de 24ste etage is DUO gehuisvest. Sommige etages, waaronder ook de achtste hebben een open trappenhuis waarmee je twee verdiepingen omhoog kan. Vanaf de achtste etage zijn we met de (turbo)lift naar de 24ste gegaan. Daar hebben we van het adembenemende uitzicht genoten. Het was wel jammer dat het bewolkt was. Vervolgens weer met de lift terug naar de eerste etage. Het was een leuke rondleiding en het was het vroege opstaan (8 uur voor een zaterdagochtend is voor mij vroeg) zeker waard!

Hier staan nog wat meer foto’s.