Arklow Vanguard

Toch weer een voordeeltje van social media ontdekt. Door een berichtje op twitter van een ex-collega van mij wist ik dat er weer eens een bootje te water ging in Foxham. Dus camera opgeladen, inde auto gesprongen en rijden maar. Het bootje zou om half 2 te water gaan, maar dat werdt uiteindelijk 2 uur. Deze keer kon je ook op het terrein van de werf zelf komen. Daardoor stond ik met m’n bakkes vooraan. Niet echt de mooiste stek voor foto’s maar wel leuk om ook eens die fles champagne kapot te zien slaan tegen de romp van het schip. Voor de mooie vloedgolf foto’s kun je beter aan de overkant van het water staan. Niet té dichtbij, want dan krijg je natte voetjes. 🙂 Toch zijn er altijd weer mensen die dat vergeten of niet weten (hé dat rijmt). Dit heeft mijn fotocamera uitgepoept deze keer:

Nadat ik de mooiste foto’s uitgezocht, verkleind en opgeslagen had zag ik dat ik ooit eerder al eens een bootje van deze opdrachtgever te water had zien gaan. Heul lang geleden in 2005 ging de Arklow Rainbow in Stroobos te water. De enigste keer dat ik ooit een boot in Stroobos te water hem zien gaan. Maar het blijft een leuk schouwspel. Vooral het moment voordat ie gaat (het water in dat is). Ze slaan dan de “palen” die de boot op de kade houdt eronder vandaan. Dat duurt even en houdt het moment supreme lekker spannend: klong….klong… kleng… gaat ie? ….kleng…. klong… jaaaaaaa, daar gaat ie!