Rollei C5-i

Omdat ik een statief nodig had heb ik er ooit eens 1 gekocht bij de Mediamarkt. Lang geleden. Dit was toen een redelijk duur statief van Hama. Het ding is op zich ook wel praktisch en vrij klein op te bergen alleen hij is versleten. Wanneer mijn Sony A6000 er op staat dan wiebelt de camera alle kanten op en dan is dus weer het hele voordeel van een statief weg. Kortom, het was tijd voor een nieuwe. Na een beetje neuzen in de folders van deze week zag ik dat de Aldi er 1 in de aanbieding had van Rollei.

Ik had vaag wel eens van dat merk gehoord, dus maar eens op zoek naar reviews op YouTube. Gelukkig, veel reviews en over het algemeen is men ook wel te spreken over dit statief. De reveiws zijn wel in het Duits. Misschien omdat Rollei een Duits merk is? Ik durfde de gok voor 100 euries wel te nemen en heb er 1 opgehaald. Er was geen keuze qua kleur, dus het is een rode geworden. Alhoewel het met wat fantasie ook wel naar roze nijgt.

Mijn eerste indruk is dat het een mooi licht statief is. Hij is goed instelbaar en je kunt er ook nog een 1-poot statief van maken. Hij kan ook lekker hoog (1,58 meter) zodat de camera precies op ooghoogte komt. Dat lukte mijn oude statief ook niet. Die kwam tot een meter ongeveer. Zijn er geen nadelen dan? Jawel, de plaat waarmee de camera op het statief gemonteerd word is te groot. Hierdoor kan mijn schermpje van de camera niet meer omhoog geklapt worden. Dus ik moet de plaat weer ietsje loshalen om het scherm op te kunnen klappen of het scherm gewoon niet opklappen. Ik moet nog maar zien in hoeverre dan in de praktijk een beperking gaat worden. Verder is het transformeren naar een 1-poot statief ook er omslachtig om te doen. Dat had ook makkelijker gekund. Ondanks deze minpunten is het toch een mooi roze statief voor een mooie prijs.