Rondje Westkust USA – Sacremento & San Francisco

De 1 na laatste dag in Amerika. De vakantie gaat veel te snel voorbij. Maar aan 1 kant is dat goed, want dan heb ik me niet verveeld. 🙂
Vandaag onderweg naar de laatste stop San Francisco, maar voor we daar zijn nog een tussenstop in het wijngebied van Californië en Sacremento, de hoofdstad van Californië. In Sacremento hebben we het stadhuis bezocht wat bijna een kopie is van het witte huis in Washington. Met zijn antenne op het dak is hij ook net ietsje hoger. Alles voor de records niet waar? We hebben in het stadhuis nog een kleine rondleiding gehad. Daar hangen ook de portretten van alle goveneurs die Californië in de jaren gehad heeft, zoals Arnold Schwarzenegger en Ronald Reagan. Na het bezoek zijn we doorgereden naar Old Sacremento. Dit stukje van de stad is helemaal gerestaureerd en de originele houten stoepen zijn teruggebracht.

_DSC3198

_DSC3210

_DSC3244

_DSC3249

_DSC3253

_DSC3266

_DSC3269

_DSC3270

_DSC3275

_DSC3280

Daarna weer de bus in en op weg naar “the final stop”, San Francisco. Vlak voor de stad zijn we gestopt bij de Golden Gate brug om deze te voet over te steken. Wat een wind! Dit was een wandeltochtje van ongeveer 3 km. Prima te doen bij het mooie weer. Verder ging de rit naar Twin Peaks vanwaar je een mooi uitzicht had over de stad. Dit stond eigenlijk morgen op het programma, maar het zou die dag bewolkt zijn, dus vandaar deze wijziging in het programma. Inmiddels was de inwendige mens ook hard toe aan een goede maaltijd. Dus weer de bus in op weg naar Fishermans Warf waar we ons Fox diner hebben gehad. En dat was heeeerlijk. Omdat dit de laatste dag in onze tourbus was hebben we ook afscheid genomen van onze fantastische chauffeuse: Sandra. Met haar en de bus hebben we zo’n 4000 km afgelegd. Sandra bedankt! Na het eten vlug weer met de bus naar het hotel en lekker gaan slapen. Op naar dag 2 in SF.

_DSC3309

_DSC3328

_DSC3354

_DSC3380

_DSC3398

_DSC3412