Category archives: Events

Breaking Bad

 

Ja, die zak beertjes is dus helemaal leeg gegaan. Ik moet Breaking Bad inhalen zodat ik Better Call Saul kan gaan kijken. Dat zijn 88 afleveringen die ik erdoor moet jagen. Liefst zo snel mogelijk. Ik kom aan niet meer dan 2 afleveringen per avond, want dan is de zak chips leeg/ ben ik moe. Vanavond kan ik doorhalen, want morgen ben ik vrij. Afgezien van een etentje voor mijn oma haar 81e verjaardag.

IMG_0562

Maria Mena

Gisteren naar een prachtig concert geweest van Maria Mena in een prachtig gebouw. Het concert stond gepland in Paradiso, maar was later verplaatst naar een oude kerk op een steenworp afstand van Paradiso, genaamd de Duif. Een prachtig kerkje aan de Prinsengracht. Het was even zoeken naar een plekje voor de auto, maar die kon ik kwijt onder het Museumplein en vanuit daar in 20 minuutjes naar de Duif gelopen door de mooie Amsterdamse binnenstad. Als ik geweten had dat er weinig zitplaatsen waren en iedereen erg vroeg zou zijn was ik eerder gekomen. :-) Maar ik had geluk. Na een tijdje wachten ging het balkon boven ook open en ben ik daar gaan zitten. Prachtig plekje met een prima zicht op het podium.

Het concert zelf was fantastisch! Deze intieme locatie en de muziek van Maria zijn echt voor elkaar gemaakt. Het past bij haar. Daarbij had ze ook lekker contact met het publiek. Het voelde bijna als een huiskamer concert. Sterker nog, ik had op een gegeven moment echt het gevoel van ‘ik wil hier niet meer weg, dit mag eeuwig blijven duren’. Doordat de setting zo klein was kwam ook de muziek goed tot zijn recht. Het geluid stond niet te hard, maar gewoon prima afgestemd. Ja, dit was de twee uren rijden zeker waard en ook voor herhaling vatbaar! Ik heb nog wat kiekjes gemaakt, maar de iPhone houd niet van weinig licht… (ik ga maar wee terug naar een Lumia denk ik :)).

IMG_0567

IMG_0558

IMG_0551

Gelukkig is de video beter gelukt:

_DSC0784

Eemshaven

Vandaag even een ritje naar de Eemshaven gemaakt om de Anthem of the Seas te zien. En er waren meer mensen met mij. Sjonge jonge, het was echt druk. Dicht bij het schip komen lukt helaas ook niet meer tegenwoordig. Alles is nu volgebouwd en eventjes onder een hek doorglippen is er ook niet meer bij. Best jammer. Ik ben dus maar even naar de andere kant van de “ingang” van de haven gereden om vanaf daar foto’s te maken. Dat is redelijk gelukt. Jammer genoeg lag een enorm boorplatform voor het cruiseschip. Toch zijn er nog een paar aardige kiekjes uit de camera gekomen.

_DSC0755

_DSC0776

_DSC0804

_DSC0796

_DSC0810

_DSC0821

_DSC0745

Traumaheli in Kommerzijl

Vanochtend toen ik opstond hoorde ik in de verte het aanzwellende geluid van een ambulance. Het geluid kwam steeds dichterbij en stopte, op het geluid afgaande, vlak bij mij in de buurt. Een paar minuten weer herrie. Dit klonk als een helicopter. Een blik uit het raam zei genoeg, de traumaheli kwam eraan en zocht een plek om te landen. Via een omweg over mijn huis lande hij op het sportveld. Even later liepen er twee mmt-ers richting de bakker. Wat er precies aan de hand was weet ik niet. Ik weet wel dat er twee ambulances bij waren en dat ze beide zonder sirene vertrokken zijn. Ook de traumaheli heeft geen patiënt meegenomen.

Uit het raam hangend heb ik nog wel een paar kiekjes kunnen maken van de traumaheli:

_DSC0741

_DSC0745

_DSC0748

_DSC0418

Texel met de kerst

Zoals ieder jaar ook dit jaar weer even naar Texel geweest met de kerst. Deze keer twee nachten en drie dagen in plaats van twee dagen en 1 nacht. Lekker diner gehad op het bungalowpark de eerste dag en de volgende dag heerlijk in het huisje gegeten. De dagen doorgekomen door lekker een beetje in het bos te wandelen en op het strand. Helaas gaan de dagen veel te snel voorbij. Wel heb ik nog een paar mooie kiekjes gemaakt met de nieuwe SELP18105G lens op de Alpha 6000 camera. Mooi allround lensje.

_DSC0314

_DSC0315

_DSC0318

_DSC0329

_DSC0349

_DSC0363

_DSC0378

_DSC0390

_DSC0418

_DSC0429

_DSC0443

_DSC0460

_DSC0469

_DSC0475

_DSC0481

_DSC0485

_DSC0132

Kerstlampjes

_DSC0132

Ze hangen er weer zoals ieder jaar inmiddels; de kerstlampjes aan de dakgoot van m’n huisje. Kerstbomen in huis doe ik niet aan, maar deze lampjes probeer ik ieder jaar weer op te hangen. Gewoon met ty-wraps aan de dakgoot. Geeft een mooi sfeervol plaatje, niet?

noorderlicht_09_2014_04

Noorderlicht in Nederland

Vrijdagnacht ben ik op jacht gegaan naar het Noorderlicht. Er zou een grote kans zijn op Noorderlicht. Dus om 12 uur in de auto gestapt en naar Lauwersoog gereden. Daar de auto langs de rijk geparkeerd en kiekjes gemaakt. Dat viel wat tegen. Het was er wel mooi donker, maar van het Noorderlicht zelf was niet veel te zien. Nadat ik een paar minuten van de rust genoot kwam er ineens een auto vrij hard aanrijden. Hij stopte valk voor mijn auto en er ging een zoeklicht op het dak aan. Ik stond op de dijk en aanschouwde dit alles. Ik zag wel dat het een politieauto was. Deze reed een stukje terug een inham/parkeerplaats in en ging daar weer alle kanten op schijnen met het zoeklicht. Daarna kwamen ze weer uit de inham, keken nog 1 keer naar mijn auto, en reden weg. Al die tijd hadden ze mij schijnbaar nog steeds niet gezien op de dijk. Een paar minuten later kwam de politiewagen er weer aanrijden. Deze keer schenen ze wel met het zoeklicht op de dijk en zagen mij staan. Het licht ging weer uit, de politiewagen keerde en reed weer weg. Al met al een vreemd tafereel en waarom? Geen idee, ze hebben mij niet gevraagd wat ik midden in de nacht op de dijk deed.

Ik heb nog een paar kiekjes gemaakt en ben daarna door de polder teruggereden. Ik wilde via Electra terug naar Kommerzijl om te kijken of ik onderweg nog wat kiekjes kon maken. Die weggetjes daar bovenin Groningen zijn overdag al bijna een doolhof, maar zo in het donker nog meer. Ik heb een paar keer de kaart erbij moeten pakken om te zien waar ik was en heen moest. Rond een uurtje of half 2 was ik op de weg naar Electra waar ik deze kiekjes gemaakt heb:

noorderlicht_09_2014_01

noorderlicht_09_2014_02

noorderlicht_09_2014_03

noorderlicht_09_2014_04

Heerlijk die rust zo midden in de nacht. Ik betwijfel alleen of er op alle foto’s daadwerkelijk het Noorderlicht te zien is. Het licht is, is wanneer het in Nederland te zien is, rood van kleur. In de landen dichter bij de poolcirkel zie je echt de mooie dansende lijnen in de lucht, zoals ik dat al een keer in IJsland heb mogen zien. Hier in Nederland is het allemaal niet zo spannend. Waarom ik denk dat het geen Noorderlicht is omdat er achter de bomen ook dorpje ligt en dat rode licht misschien ook daarvan zou kunnen komen. Ach, het zijn mooie kiekjes geworden en ik heb me wel vermaakt. Ik heb ook nog deze twee kiekjes voor de lol gemaakt:

noorderlicht_09_2014_05

noorderlicht_09_2014_06

De laatste foto moest een beetje op een crime scene lijken. Die is toch aardig gelukt, alleen jammer van de beslagen ruiten van de auto.
De vrij heldere maan zat aan de linkerkant van de foto, dat geeft het mooie licht wat reflecteert in de zijkant van de auto op de één-na-laatste foto.

_DSC8043_00

Gamma Racing Day 2014

Ook dit jaar ben ik weer even bij de Gamma Racing Day geweest. Dit jaar had ik via DvhN ook kaartjes voor het paddock gewonnen. Dat is het binnenterrein. Dat was wel leuk om ook daar een kijkje te nemen. Dit jaar was ook Red Bull weer van de partij met een demo. Gelukkig hadden ze de oude F1 auto meegenomen met dat mooie jankende geluid. Uiteraard heb ik ook weer een aantal kiekjes gemaakt:

_DSC8043_00

_DSC8061_00

_DSC8072_00

_DSC8076_00

_DSC8085_00

_DSC8105_00

_DSC8110_00

_DSC8148_00

_DSC8161_00

scheemda_strokarton_81105_7

Urbex – Strokartonfabriek Scheemda (2005)

In 2005 ben ik ooit eens in de Strokartonfabriek ‘de Toekomst’ in Scheemda geweest. Toen was het nog een vervallen ruïne. Een mooie locatie voor een paar Urbex foto’s. Tegenwoordig is het helemaal gerestaureerd. Mooi voor het behoud van het mooie pand, maar voor het maken van foto’s niet zo uniek meer. Ik werkte er toen vlakbij in de buurt en die keren dat we in Duitsland gingen winkelen was ik er al een paar keer langs gereden. Daarop kwam ook het idee voor een fotoshoot. Ik ben er in november 2005 geweest aan het einde van de dag. Dat heeft op sommige foto’s geresulteerd in een mooie lichtinval van de bijna ondergaande zon. Binnenkomen was vrij makkelijk. Ik kon de auto kwijt in een doodlopend straatje en daarna tussen de koeien door een weilandje heen en ik was er.

Efin, ze staan weer online en wel hier.

fireworks_2014_04.jpg

Happy New Year

Woehoe, daar issie, de eerste post van 2014! De beste wensen voor het nieuwe jaar. Terugkijken op 2013 moet dit een heel mooi jaar gaan worden voor mij en mijn familie. Met alle ellende die we in 2013 gehad hebben kan dat haast niet anders, het moet gewoon. Ik hoop echt op een paar mooie mijlpalen in het nieuwe jaar. Ik heb nog niet echt plannen voor het nieuwe jaar. Een grote vakantie zoals in 2009 naar de USA lijkt me wel wat, maar dan moet ik eerst de centen daarvoor nog bij elkaar sparen. Ik ga het proberen…. :-)

Oud & Nieuw heb ik weer als vanouds bij mijn ouders gevierd. Is toch wel gezelliger dan alleen thuis, maar ik heb nu nog wel overwogen om dit jaar lekker thuis te blijven. Op het laatste moment ben ik toch overstag gegaan. Ik heb er eigenlijk weinig mee, die feestdagen. Dan is kerst eigenlijk nog het leukste. Helemaal nu ik de laatste jaren dat altijd op Texel vier. Tweede kerstdag heerlijk uit eten… mhhhh. Dat was ook dit jaar weer heerlijk verzorgd.

Het vuurwerk met de jaarwisseling heb ik geprobeerd te fotograferen met de Lumia 1020. Dat is deels gelukt. Mijn Sony NEX camera heeft geen infinity instelling, dus foto’s van vuurwerk e.d. worden altijd onscherp, omdat er te weinig licht is voor de camera om op te focussen. Dat is echt iets wat ik mis op deze verder geweldige camera. De Nikon J serie heeft het wel, dus misschien… De foto’s met de 1020 zijn redelijk goed gelukt. Sommige zijn wel wat bewogen, maar dat komt omdat ik alles uit de losse hand heb geschoten, zonder statief en dat lukt niet echt.

fireworks_2014_01.jpg

fireworks_2014_02.jpg

fireworks_2014_03.jpg

fireworks_2014_04.jpg

fireworks_2014_05.jpg

Het wordt wel een wat rommelige post zo, maar efin….
Afgelopen weekend heb ik nog even gezocht of er nog wat leuke concerten of evenementen te bezoeken zijn in de buurt. Zodoende kwam ik bij Maria Menu uit. Ze komt in februari naar Groningen, dus gelijk maar even een kaartje gekocht en het nieuwe album geluisterd. Welke trouwens verrassend goed is! Aanrader! Verder was er niet echt veel bijzonders nog te bezoeken. Dus het eerste event is alweer gepland. De Simple Minds zou ik op zich ook nog wel weer live willen zien, maar ze komen in 2014 tot nu toe alleen op festivals en of dat nu leuk is…. Nog maar eens even over nadenken. Net als die vakantie van dit jaar. :-)