Category archives: Events

_DSC0418

Texel met de kerst

Zoals ieder jaar ook dit jaar weer even naar Texel geweest met de kerst. Deze keer twee nachten en drie dagen in plaats van twee dagen en 1 nacht. Lekker diner gehad op het bungalowpark de eerste dag en de volgende dag heerlijk in het huisje gegeten. De dagen doorgekomen door lekker een beetje in het bos te wandelen en op het strand. Helaas gaan de dagen veel te snel voorbij. Wel heb ik nog een paar mooie kiekjes gemaakt met de nieuwe SELP18105G lens op de Alpha 6000 camera. Mooi allround lensje.

_DSC0314

_DSC0315

_DSC0318

_DSC0329

_DSC0349

_DSC0363

_DSC0378

_DSC0390

_DSC0418

_DSC0429

_DSC0443

_DSC0460

_DSC0469

_DSC0475

_DSC0481

_DSC0485

_DSC0132

Kerstlampjes

_DSC0132

Ze hangen er weer zoals ieder jaar inmiddels; de kerstlampjes aan de dakgoot van m’n huisje. Kerstbomen in huis doe ik niet aan, maar deze lampjes probeer ik ieder jaar weer op te hangen. Gewoon met ty-wraps aan de dakgoot. Geeft een mooi sfeervol plaatje, niet?

noorderlicht_09_2014_04

Noorderlicht in Nederland

Vrijdagnacht ben ik op jacht gegaan naar het Noorderlicht. Er zou een grote kans zijn op Noorderlicht. Dus om 12 uur in de auto gestapt en naar Lauwersoog gereden. Daar de auto langs de rijk geparkeerd en kiekjes gemaakt. Dat viel wat tegen. Het was er wel mooi donker, maar van het Noorderlicht zelf was niet veel te zien. Nadat ik een paar minuten van de rust genoot kwam er ineens een auto vrij hard aanrijden. Hij stopte valk voor mijn auto en er ging een zoeklicht op het dak aan. Ik stond op de dijk en aanschouwde dit alles. Ik zag wel dat het een politieauto was. Deze reed een stukje terug een inham/parkeerplaats in en ging daar weer alle kanten op schijnen met het zoeklicht. Daarna kwamen ze weer uit de inham, keken nog 1 keer naar mijn auto, en reden weg. Al die tijd hadden ze mij schijnbaar nog steeds niet gezien op de dijk. Een paar minuten later kwam de politiewagen er weer aanrijden. Deze keer schenen ze wel met het zoeklicht op de dijk en zagen mij staan. Het licht ging weer uit, de politiewagen keerde en reed weer weg. Al met al een vreemd tafereel en waarom? Geen idee, ze hebben mij niet gevraagd wat ik midden in de nacht op de dijk deed.

Ik heb nog een paar kiekjes gemaakt en ben daarna door de polder teruggereden. Ik wilde via Electra terug naar Kommerzijl om te kijken of ik onderweg nog wat kiekjes kon maken. Die weggetjes daar bovenin Groningen zijn overdag al bijna een doolhof, maar zo in het donker nog meer. Ik heb een paar keer de kaart erbij moeten pakken om te zien waar ik was en heen moest. Rond een uurtje of half 2 was ik op de weg naar Electra waar ik deze kiekjes gemaakt heb:

noorderlicht_09_2014_01

noorderlicht_09_2014_02

noorderlicht_09_2014_03

noorderlicht_09_2014_04

Heerlijk die rust zo midden in de nacht. Ik betwijfel alleen of er op alle foto’s daadwerkelijk het Noorderlicht te zien is. Het licht is, is wanneer het in Nederland te zien is, rood van kleur. In de landen dichter bij de poolcirkel zie je echt de mooie dansende lijnen in de lucht, zoals ik dat al een keer in IJsland heb mogen zien. Hier in Nederland is het allemaal niet zo spannend. Waarom ik denk dat het geen Noorderlicht is omdat er achter de bomen ook dorpje ligt en dat rode licht misschien ook daarvan zou kunnen komen. Ach, het zijn mooie kiekjes geworden en ik heb me wel vermaakt. Ik heb ook nog deze twee kiekjes voor de lol gemaakt:

noorderlicht_09_2014_05

noorderlicht_09_2014_06

De laatste foto moest een beetje op een crime scene lijken. Die is toch aardig gelukt, alleen jammer van de beslagen ruiten van de auto.
De vrij heldere maan zat aan de linkerkant van de foto, dat geeft het mooie licht wat reflecteert in de zijkant van de auto op de één-na-laatste foto.

_DSC8043_00

Gamma Racing Day 2014

Ook dit jaar ben ik weer even bij de Gamma Racing Day geweest. Dit jaar had ik via DvhN ook kaartjes voor het paddock gewonnen. Dat is het binnenterrein. Dat was wel leuk om ook daar een kijkje te nemen. Dit jaar was ook Red Bull weer van de partij met een demo. Gelukkig hadden ze de oude F1 auto meegenomen met dat mooie jankende geluid. Uiteraard heb ik ook weer een aantal kiekjes gemaakt:

_DSC8043_00

_DSC8061_00

_DSC8072_00

_DSC8076_00

_DSC8085_00

_DSC8105_00

_DSC8110_00

_DSC8148_00

_DSC8161_00

scheemda_strokarton_81105_7

Urbex – Strokartonfabriek Scheemda (2005)

In 2005 ben ik ooit eens in de Strokartonfabriek ‘de Toekomst’ in Scheemda geweest. Toen was het nog een vervallen ruïne. Een mooie locatie voor een paar Urbex foto’s. Tegenwoordig is het helemaal gerestaureerd. Mooi voor het behoud van het mooie pand, maar voor het maken van foto’s niet zo uniek meer. Ik werkte er toen vlakbij in de buurt en die keren dat we in Duitsland gingen winkelen was ik er al een paar keer langs gereden. Daarop kwam ook het idee voor een fotoshoot. Ik ben er in november 2005 geweest aan het einde van de dag. Dat heeft op sommige foto’s geresulteerd in een mooie lichtinval van de bijna ondergaande zon. Binnenkomen was vrij makkelijk. Ik kon de auto kwijt in een doodlopend straatje en daarna tussen de koeien door een weilandje heen en ik was er.

Efin, ze staan weer online en wel hier.

fireworks_2014_04.jpg

Happy New Year

Woehoe, daar issie, de eerste post van 2014! De beste wensen voor het nieuwe jaar. Terugkijken op 2013 moet dit een heel mooi jaar gaan worden voor mij en mijn familie. Met alle ellende die we in 2013 gehad hebben kan dat haast niet anders, het moet gewoon. Ik hoop echt op een paar mooie mijlpalen in het nieuwe jaar. Ik heb nog niet echt plannen voor het nieuwe jaar. Een grote vakantie zoals in 2009 naar de USA lijkt me wel wat, maar dan moet ik eerst de centen daarvoor nog bij elkaar sparen. Ik ga het proberen…. :-)

Oud & Nieuw heb ik weer als vanouds bij mijn ouders gevierd. Is toch wel gezelliger dan alleen thuis, maar ik heb nu nog wel overwogen om dit jaar lekker thuis te blijven. Op het laatste moment ben ik toch overstag gegaan. Ik heb er eigenlijk weinig mee, die feestdagen. Dan is kerst eigenlijk nog het leukste. Helemaal nu ik de laatste jaren dat altijd op Texel vier. Tweede kerstdag heerlijk uit eten… mhhhh. Dat was ook dit jaar weer heerlijk verzorgd.

Het vuurwerk met de jaarwisseling heb ik geprobeerd te fotograferen met de Lumia 1020. Dat is deels gelukt. Mijn Sony NEX camera heeft geen infinity instelling, dus foto’s van vuurwerk e.d. worden altijd onscherp, omdat er te weinig licht is voor de camera om op te focussen. Dat is echt iets wat ik mis op deze verder geweldige camera. De Nikon J serie heeft het wel, dus misschien… De foto’s met de 1020 zijn redelijk goed gelukt. Sommige zijn wel wat bewogen, maar dat komt omdat ik alles uit de losse hand heb geschoten, zonder statief en dat lukt niet echt.

fireworks_2014_01.jpg

fireworks_2014_02.jpg

fireworks_2014_03.jpg

fireworks_2014_04.jpg

fireworks_2014_05.jpg

Het wordt wel een wat rommelige post zo, maar efin….
Afgelopen weekend heb ik nog even gezocht of er nog wat leuke concerten of evenementen te bezoeken zijn in de buurt. Zodoende kwam ik bij Maria Menu uit. Ze komt in februari naar Groningen, dus gelijk maar even een kaartje gekocht en het nieuwe album geluisterd. Welke trouwens verrassend goed is! Aanrader! Verder was er niet echt veel bijzonders nog te bezoeken. Dus het eerste event is alweer gepland. De Simple Minds zou ik op zich ook nog wel weer live willen zien, maar ze komen in 2014 tot nu toe alleen op festivals en of dat nu leuk is…. Nog maar eens even over nadenken. Net als die vakantie van dit jaar. :-)

2013_kerst_texel_15

Kerst 2013

Ook de kerst van dit jaar heb ik weer op Texel doorgebracht. Lekker gezellig er even tussenuit.
Er zat een kerstdiner aan vast op de eerste kerstdag. En dat was heeeerlijk. Daarna de dagen doorgebracht met veel wandelen in het bos en op het strand.
Uiteraard heb ik ook weer de nodige kiekjes gemaakt. Deze keer met de Lumia 1020. Deze staan hier.

simple_minds_hmh_2013_06

Simple Minds

Vorige week woensdag ben ik weer eens naar een concert geweest. Naja, Toto was ook dit jaar, dus dit was concertje nummer 2. Een wat magere score als je rekent dat ik in mijn ‘succesjaren’ naar veel meer ging. Ik moet die draad maar eens op gaan pakken. M’n hobby ervan gaan maken ofzo. Dat wordt wel een dure hobby als al die concerten in A’dam e.o. plaatsvinden. En het genre muziek moet ook maar net in m’n straatje passen.

Goed, woensdag waren de Simple Minds aan de beurt. Ik had ze in 2006 ook al eens live gezien. Dit werdt dus de tweede keer. En het was weer fanatstich! Zowaar kwam er deze keer een openingact. Het is lang geleden dat ik dat meegemaakt heb. Toto heeft nooit een openingsact. Dit was de band Everything – Everything uit Engeland. Op zich wel leuke musizek, beetje hetze;fde genre als de Simple Minds. Na verbouwing van het podium waren de Simple Minds aan de beurt. Die gaven een geweldig concert, van begin tot einde! Ook met een geweldige lichtshow erbij. Ik mag het als Toto fan eigenlijk niet zeggen, maar ik vond ze beter dan Toto. Beter in die zin dan muziek en zang beter op elkaar af gestemd is. En niet beter als het concert van Toto van dit jaar in de Ziggo Dome. Jimmy Kerr heeft nog een beste stem en ook de rest van de band kwam goed uit de verf.

Nog even een paar sfeerbeelden:

simple_minds_hmh_2013_01

simple_minds_hmh_2013_02

simple_minds_hmh_2013_03

simple_minds_hmh_2013_04

simple_minds_hmh_2013_05

simple_minds_hmh_2013_06

Dag Boom

De boom van de overbuurman had al heel wat te verduren gehad tijdens de herfststorm van een paar dagen terug. Een paar taken hingen er nog half aan te bungelen. Een volgende herfststorm zou hem misschien fataal worden, dus moest ie om. Onder luid geraas en met ouderwetsche spierkracht is hij gevallen.